Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Kavak kaliteli hizmeti daha hızlı alacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın ilçelerde organize ettiği istişare toplantısının 11'ncisi Kavak'ta gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Kavak kaliteli hizmeti daha hızlı alacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın ilçelerde organize ettiği istişare toplantısının 11'ncisi Kavak'ta gerçekleşti. Seçime yönelik yapılacak çalışmalar ve projelere ilişkin görüş alışverişlerinin yapıldığı toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak’ın artık kaliteli hizmetleri daha hızlı alacağını söyledi.

Kavak Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

"İLÇELERİMİZ KALİTELİ HİZMETİ DAHA HIZLI ALACAK"

Toplantıda konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehrin en uzak noktasının bile çağdaş belediyecilik hizmetlerinden imkanlar ölçüsünde yararlanması gerektiğini kaydetti. Başkan Yılmaz, “En uzak köylerimiz bile artık bizim mahallemiz olacak. Biz bugün mahallelerimize nasıl hizmet götürüyor ve belirli standartları oluşturuyorsak bu bütün köylerimiz ya da ilçelerimiz için de öyle olacak. Bu elbette çok kolay görünmeyebilir. Ancak biz yaptığımız bu toplantılarda dahil uzun zamandır tüm ilçelerimizin ve bu ilçelerimize bağlı yerleşim birimlerinin en önemli sorunları, öncelikleri nelerdir diye araştırıyor ve tespitler yapıyoruz. Şimdi yaptığımız gibi buraların önceliklerini iyi bilen, içinde olan ve takip eden yöneticilerle konuşup istişare ederek yol haritamızı belirliyoruz. Bunun sonunda benim hiçbir endişem yok ki tüm ilçelerimiz ve bağlı yerleşim birimlerimiz daha kaliteli hizmeti daha hızlı olarak alacaktır.” diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR İLE HİZMETLER DAHA FARKLI OLACAK"

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise büyükşehir ile hizmetlerin daha farklı olacağının altını çizdi. Köktaş, şunları söyledi: “Büyükşehir Yasası ile genişleyen il sınırlarımız içinde, kapanacak İl Özel İdarelerinin devredilmesi çalışmaları Büyükşehir Belediyesi kapsamında gerçekleşeceğinden ilçelerimizde neler yapılabilir, çalışmalar, projeler hakkında görüş alışverişi yapmak amacıyla bu istişare toplantılarımızı düzenliyoruz. Kavak'ta yaptığımız bu toplantı 11'ncidir. Diğer yapılan on toplantıda şunu çok iyi gördük sorunların paylaşıldığında, dinlenildiğinde, çözüm önerileri, çözüm yolu sunulduğunda ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Büyükşehir Yasası çıktığında muhalefet bu yasaya hep muhalefet oldu. Köylere, uzak ilçelere nasıl hizmet gidecek diye muhalefet oluyorlardı. Yaptığımız toplantılarda şunu gösteriyoruz ki Büyükşehir Yasası ile ilçelerimizin en uç köylerinden, en uzak yerine kadar hizmet daha kaliteli ve hızlı yapılabilecek.” CİHAN

Yorumlar