Büyükşehir Başkanı Sözlü: Türkiye Kıbrıs’ta inisiyatif almalı

KKTC Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Latif Akça, Türkiye’deki yerel yönetimleri gezerek Kıbrıs’ta gelinen...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Başkanı Sözlü: Türkiye Kıbrıs’ta inisiyatif almalı

KKTC Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Latif Akça, Türkiye’deki yerel yönetimleri gezerek Kıbrıs’ta gelinen son durumla ilgili bilgilendirme yaptıklarını anlattı. Akça, “Özellikle Annan Planına ‘evet’ denildi fakat 10 yılda verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Bu yüzden halkın morali çöktü ve siyasete inancı kalmadı. 1 yılda Maraş’la ilgili yapılan baskı ve AİHM kararlarının aleyhte sonuçlanarak Türkiye’nin cezalandırılması moral bozuyor. Biz şehitlerle ilgili tek bir dava açmadık. Şehitlerimizin yüzde 80’i Rumların katlettiği sivillerdir. Şehitlerimiz ve 103 köyden kovulan vatandaşlarımızla ilgili davalar açılacak. Bu konuda çok geç değil.” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyaretiyle ilgili de konuşan Latif Akça, “KKTC’yi tanımıyor ve Rum kesimine giderek, onların Kıbrıs’ın temsilcisi olduğu mesajını veriyor. Bizim tarafımıza gelirken simgelerimiz, gurur duyduğumuz bayrağımız masalardan kaldırılıyor. Maalesef bu görüşmelerde Türkiye’nin telkini var. Sayın Davutoğlu talihsiz açıklamalar yaptı ve Joe Biden’in adaya ve KKTC’ye gelişinin çok önemli olduğunu ifade etti. Biz dernek olarak açıklama yaptık ve Biden’in bizi tanımadığını, Derviş Eroğlu’yla bir cemiyet başkanı gibi görüştüğünü açıkladık.” diye konuştu.

Kıbrıs davasında Türk milletinin alanda kazanıp, masada kaybettirilmeye çalışıldığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Rauf Denktaş’ın mirasının Kıbrıs’ta yaşatılması, davanın gelecek nesillere iyi anlatılması, bizim tezlerimiz doğrultusunda bilgi aktarılması, yaşatılması ve yüceltilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah sizin bu çalışmalarınız önemli katkı koyar.”

Türkiye’nin inisiyatif alarak Kıbrıs meselesini aracı olmadan, Yunanistan’la direkt görüşerek çözmesi gerektiğini aktaran Sözlü, “Söz konusu gaz rezervlerini başkalarının sömürmesine izin verilmemelidir. Böyle bir yol takip edilmeli. ABD bu konuda inisiyatif aldı ve eminim ki bu süreçte Kıbrıs meselesi tahrik edilecektir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar