Büyükşehir Başkan Vekili Aldırmaz: Vergi dairesi ilçelerde şube açmalı

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Başkan Vekili Aldırmaz: Vergi dairesi ilçelerde şube açmalı

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

Ziyarette vergi sistemiyle ilgili bazı sorunları dile getiren Zihni Aldırmaz, Recep Yavuz ve ekibinin toplumu bilgilendirmesinin önemine değindi. Zihni Aldırmaz, “Vergi Haftası nedeniyle yaptığınız ziyaretlerde işadamlarının örgütlendiği kurumlarda bir konunun üzerinde durulması gerek. Adana’nın büyük firmaları, İstanbul’a gidip orta ölçekli firma haline gelerek, vergi denetimlerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Şirket merkezlerini İstanbul’a kaydırıyorlar. Biz onlara Adana’da her türlü altyapı hizmetini sunuyoruz ama onlar vergisini başka yerde ödüyor. Bu tür işadamlarımızın kente dönüşleri sağlanmalı. Sizin topladığınız vergiler bizi de yakından ilgilendiriyor. Vergisini Adana’da ödeyen ne kadar çok işadamı olursa, belediye olarak bizim Adanalıya sunacağımız olanak da o denli artar.” dedi.

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun önlenmesiyle ilgili de ilçelerde vergi toplanan şubeler, platformlar oluşturulmasının önemine değinen Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti: “İş-Kur ve Nüfus Müdürlüğü ilçelerde şubeler açtı. Tapu ve maliye de ilçelerde şube açarsa sorunlar azalır. Gündüz 400 bin kişinin bulunduğu şehir merkezinde gece 10 bin kişi kalıyor. Bu durum kamu kurum ve kuruluşlarının ilçelere yayılmasıyla çözülebilir. Büyükşehir Yasası’yla birlikte Tufanbeyli ilçesindeki insan bile devletle işi olduğunda Adana’da şehir merkezine gelecek. Hem trafik sorunu büyüyor hem de oradan gelen insanlar mağdur oluyor. Onlara yönelik hizmet için ilçelerde şubeler açılmalı. Çukurova, Sarıçam ilçelerinde noter yok. Çünkü resmi kurum yok. Bunları hep birlikte çalışarak düzelteceğiz.”

Belediyeler Yasası’nda gelir getirmeyen belediye hizmetleri ve yatırımlarından vergi, harç alınmayacağına dair madde bulunduğunu da hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Buna rağmen mezarlık hizmetlerinde, yol yaparken ve park inşa ederken vergi ödüyoruz. Bunların düzenlenmesi gerek. Ödediğimiz ve tahsil ettiğimiz miktar arasında uçurum var. Sinekten yağ çıkaran kurumlarız. Sorunları gündemde tutarak çözüm geliştirilmesine katkı koyabiliriz.” diye konuştu.

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz da vergi haftası boyunca toplumda vergi bilincinin artması için çeşitli eğitim faaliyetleri ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, kamu harcamalarında verginin önemine değindi ve vergi tahsil etmek için daha sıkı çalışmaları gerektiğini anlattı. Yavuz, belediyenin hizmetleriyle ilgili KDV yasası nedeniyle, kanunen ellerinden bir şey gelmediğini ifade etti. Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz, Recep Yavuz’a Orhan Ürgenç imzalı iki kitap hediye etti. Recep Yavuz da Zihni Aldırmaz’a Vergi Haftası’yla ilgili rozet taktı ve çiçek sundu.

CİHAN

Yorumlar