Büyükşehir, 4’üncü Aile Eğitim Merkezi'ni açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncü Aile Eğitim Merkezi Fatih Mahallesi’nde açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir, 4’üncü Aile Eğitim Merkezi'ni açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncü Aile Eğitim Merkezi Fatih Mahallesi’nde açıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Akaydın, Aile Eğitim Merkezlerinin kadınların kendilerine güven duymaları ve toplumda sorumluluk almaları açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Yetim ve Yardıma Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tungar, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta merkezin ‘Masal Okulu’ öğrencilerinin yaptığını gösteri büyük beğeni topladı.

20 BİN KADINA KATKI SAĞLADI

Başkan Mustafa Akaydın, bu açılan 4’üncü Aile Eğitim Merkezi olduğunu belirterek, “Bu merkez 20 binin üzerinde Antalyalı kadına katkı sağladı. Özellikle kadınların kendine güven duymaları, toplumda sosyal sorumluluk almaları açısından bu merkez çok önemlidir. Burada kadınlarımızın yanında çocukları da eğitim alıyor. Aile Eğitim Merkezlerinin kadınlara ve gençlere yaptığı katkıdan dolayı çok mutluyum. Aynı zamanda Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum.” dedi.

Başkan Akaydın, ‘Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor’ projesiyle önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek şöyle konuştu: “30’un üzerinde Antalyalı kadınımız amatör tiyatro oyunu sahneye koydu. Türkiye’nin değişik yerlerinde oynadılar. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Nürnberg kentinde sahne aldı. Şimdi de Köln’den davet aldılar. Bu kadınlarımız kısa zamanda büyük yol kat etti. Bu projelerle kadınlarımıza fırsat verilince neler yapılabileceğini gördük. Sevgili Atatürk’ümüz bu insanlarımızla çok gurur duyacaktır. Atatürkümüzün hayal ettiği laik, modern Türkiye’nin gerçek yüzü budur.”

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü arifesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu merkezin çok anlamlı ve çok güzel olduğunu kaydetti. Merkezde eğitim alan kadınlar Başkan Akaydın’a yaptıkları bir çalışmayı hediye etti. Daha sonra Başkan Mustafa Akaydın, beraberindekilerle ‘Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti. Mustafa Akaydın, merkezi gezerek, kadınların yaptığı çalışmaları inceledi. Başkan Akaydın, merkezdeki ‘Masal Okulu’ öğrencilerinin yoğun sevgisiyle karşılaştı. Akaydın, Aile Eğitim Merkezi’ndeki kadınlarla sohbet etti.

Fatih Aile Eğitim Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde eğitim gören 26 yaşındaki Esma Çelik, daha önce okuma yazma bilmediğini belirterek, “Daha önce hiç okula gitmedim. Ama burada okuma yazma öğrendim. Artık hayatım daha güzel geçiyor.” dedi. Ceylan Şengül ise çocuğunu masal okuluna giderken, kendisinin de bu merkezden yararlandığını ve çok faydalı olduğunu anlattı. CİHAN

Yorumlar