Büyükler kirletti, küçükler temizledi

Antalya Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde Ramazan Abacı İlkokulu anasınıfı öğrencileri, sahilde temizlik yaptı. Öğrenciler, “Bizim sağlığımız için sahilimizi temiz bırakıp gidin” pankartı açtı.Anasınıfı öğretmeni...

Google Haberlere Abone ol
Büyükler kirletti, küçükler temizledi

Antalya Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde Ramazan Abacı İlkokulu anasınıfı öğrencileri, sahilde temizlik yaptı. Öğrenciler, “Bizim sağlığımız için sahilimizi temiz bırakıp gidin” pankartı açtı.

Anasınıfı öğretmeni Serpil Başpınar tarafından organize edilen etkinliğe Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Mahallesi Muhtarı Adem Karataç ve belediye çalışanları da duyarlı öğrencilere destek verdi.

Yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda öğrenciler, sahili cam, plastik ve diğer çöplerden arındırdı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşmasının çok güzel bir olgu olduğunu, bu düşünceyle çevre temizliğine katılan öğrencileri kutladığını söyledi.

Yapılan temizlik çalışmasında çevrede en çok cam ve plastik şişe olduğunu gördüklerini ifade eden Çetinkaya, “Maalesef doğada cam ve plastik şişeler kendiliğinden olmuyor. Tüm bunları biz büyükler çevreye attığımızı düşünüyorum. Ancak bu gün küçük öğrencilerimiz, bizlere büyük bir ders verdiler. Biz büyüklerin kirlettiği sahili, küçük yüreklerini ortaya koyarak temizlediler. Ben bu organizeyi yapan öğretmenimize, katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, yaşanılabilir bir doğa için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, belediye olarak kendilerinin de çevre temizliği konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini bildirdi.

Sahil temizliğini organize eden öğretmen Serpil Başpınar da, çocuklarda küçük yaşlarda çevre bilinci oluşmasının gelecek nesiller için çok önemli olduğunu söyledi. Kendisinin de bu düşünceyle sahil temizliğini organize ettiğini ifade eden Başpınar, değişik zamanlarda sahil temizliği gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Sahil temizliği sonunda öğrenciler, “Bizim sağlığımız için sahilimizi temiz bırakıp gidin” pankartı açıp, topladıkları çöpler de belediye ekipleri tarafından araçlarla götürüldü. CİHAN

Yorumlar