Büyükkoyuncu, TÜBİTAK Olimpiyatları'nda 12 öğrenci ile ikinci aşamaya geçti

Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin 12 öğrencisi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda matematik, kimya, bilgisayar ve fizik branşlarında ikinci aşamaya katılma hakkı kazandı. Okul bu başarısıyla da kendi elinde bulundurduğu Konya...

Google Haberlere Abone ol
Büyükkoyuncu, TÜBİTAK Olimpiyatları'nda 12 öğrenci ile ikinci aşamaya geçti

Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin 12 öğrencisi, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda matematik, kimya, bilgisayar ve fizik branşlarında ikinci aşamaya katılma hakkı kazandı. Okul bu başarısıyla da kendi elinde bulundurduğu Konya rekorunu da egale etmiş oldu.

22. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nın birinci aşama sonuçları geçtiğimiz cumartesi günü sonuçlandı. Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin 12 öğrencisi gösterdikleri başarıyla ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.

Üniversite sınavları, bilim olimpiyatları ve çeşitli projeleriyle Türkiye şampiyonları çıkaran Büyükkoyucu Anadolu ve Fen Lisesi, 22. Tübitak Bilim Olimpiyatları’nda matematik branşından 4, kimya branşından 3, bilgisayar branşından 3 ve fizik branşından 2 olmak üzere toplamda 12 öğrencisi ile önemli bir başarı daha imza attı.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın ilk aşamasında, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar branşlarında sınavlar yapıldı. Türkiye’deki tüm lise öğrencilerinin katılabildiği olimpiyatlarının ilk aşamasında her branştan 50’şer öğrenci seçildi. Kasım ayında yapılacak olan ikinci aşama sınavında başarılı olan öğrencilere altın, gümüş ve bronz madalya verildiği gibi üniversite sınavında da ek puan veriliyor. Şampiyon öğrenciler, Dünya Bilim Olimpiyatlarında da Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanıyor.

Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı ve Okul Olimpiyat Koordinatörü Bülent Yıldız, okul öğretmen ve öğrencilerinin olimpiyatlar için uzun bir süredir sabırla çalıştığını söyledi. Yıldız “Başarılı olan öğrencilerimiz aslında dünya çapında bilim insanı olma vasfına sahip öğrencilerdir. Başarılı olan öğrencilerimize, desteklerini esirgemeyen yönetim kuruluna ve emeği geçen matematik öğretmenlerimiz Ahmet Alaydın ve Hakan Aklan’a, fizik öğretmenlerimiz İsmail Güleç’e, bilgisayar öğretmenimiz Hakan Gençol’a ve kimya öğretmenimiz Mutlu Doğan’ a teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar