Büyükkılıç’a, Osmanlıca teşekkür belgesi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 yıldır belediye olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde Osmanlıca Türkçesi kursu verildiğini, şimdiye kadar yaklaşık 800 öğrencinin bu kurslardan Osmanlıca Türkçesi Kursu bitirme belgesi aldığını.

Google Haberlere Abone ol
Büyükkılıç’a, Osmanlıca teşekkür belgesi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 yıldır belediye olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde Osmanlıca Türkçesi kursu verildiğini, şimdiye kadar yaklaşık 800 öğrencinin bu kurslardan Osmanlıca Türkçesi Kursu bitirme belgesi aldığını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, 2013 yılı sonbahar dönemi kurslarına başlayıp, başarı ile tamamlayanlara 'Kurs Bitirme Belgesi' verildiğini ve artık kalifiyeli eleman olarak görev alabileceklerini hatırlattı. Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak Çağırağası Konağı, Jandarma Okulu, Gesi Okulu gibi tarihi yapıları onarıp, günümüze kazandırıyoruz. Belediye olarak tarihi yapılar yanında tarihi belge, kitap ve yazıların da korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacı ile Osmanlıca Türkçesi kursları açıyoruz. Her yıl büyük ilgi gören Osmanlıca Türkçesi kursları için belediyemiz adeta merkez oldu. Elinde dedesinden, ninesinden kitap, evrak ve belge olanlar artık bunları okuyup değerlendirmek istiyor. Bir bakıma nesil geçmişini merak ediyor, geçmişini tanımak istiyor. Özellikle akademik çalışma yapan tarih bölümü öğrencileri derslerimize büyük ilgi gösteriyor.“ dedi.

Kurslarını tamamlayanlar verilecek kurs bitirme sertifikası için düzenlenen törende, Osmanlıca Türkçesi Okutmanı ve Hat Sanatçısı Yusuf Şükrü Şafak, kendi hattatlığını kullanarak hazırlamış olduğu Osmanlıca Teşekkür belgesini tüm öğrenciler adına Başkan Memduh Büyükkılıç’a hediye etti. Başkan Memduh Büyükkılıç, Osmanlıca Türkçesi ile özellikle bir hat ustasının elinden hazırlanan ve görsel güzelliğe sahip bu teşekkür belgesini almaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar