Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği’nde sunum yapacak

Tarihi Kentler Birliği’nin Ankara ilinde yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak olan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç burada Kiçikapu Konağı koruma çalışmaları hakkında proje bildirisi sunacak. Melikgazi...

Google Haberlere Abone ol
Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği’nde sunum yapacak

Tarihi Kentler Birliği’nin Ankara ilinde yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak olan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç burada Kiçikapu Konağı koruma çalışmaları hakkında proje bildirisi sunacak.

Melikgazi Belediyesi olarak Kiçitapu Konağı’nı koruma altına aldıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binalar ile doğal alanların sahip çıkılarak hem tarihi koruma altına alınmakta olduğunu hem de gelecek kuşaklara miras devredildiğini belirtti.

Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan Kiçikapu Konağı’nın yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu tarihi için önemli olduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Çünkü bu yapılar Kayseri’nin olduğu kadar Anadolu’nun bir kültür mirasıdır. Bu neden ile koruma planları oluşturuyor sonrada da aslına uygun olarak onarıyoruz. Son olarak da günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. Örneğin Çağırağası Konağını restore ettik ve Erciyes Üniversitesi bilim araştırmalarına sunduk. Şimdi de Kiçikapu Konağını onarıyoruz. Bu yapıyı da Kayseri Mimarlar Odası’na tahsis ettik. Dolayısı ile anlamlı bir mesleki kuruluşa hizmet verecektir. Bu uygulama ve başarı ile tamamlanmış projelerimiz Tarihi Kentler Birliğinin Ankara İli toplantısında slaytlar eşliğinde katılımcılar bilgilendirildi.”

CİHAN

Yorumlar