Büyükerşen, Selanik’te Eskişehir’e anlattı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen uluslararası uzmanların konuşmacı olduğu, 'Gelecekten Bir Kent' isimli konferansta, Eskişehir’i anlattı.     'Bir Şehrin...

Google Haberlere Abone ol
Büyükerşen, Selanik’te Eskişehir’e anlattı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen uluslararası uzmanların konuşmacı olduğu, 'Gelecekten Bir Kent' isimli konferansta, Eskişehir’i anlattı.

    'Bir Şehrin Dönüşümü ve Dışa Dönüklük' konulu bir konuşma yapan Büyükerşen, Eskişehir’de son 15 yılda yaşanan örnek şehircilik gelişimini Selaniklilere anlattı. Büyükerşen, “Selanik’in Eskişehir’den örnek alabileceği pek çok şehircilik uygulaması bulunuyor. Bu konuda yardıma hazırız.” dedi.

    Atatürk’ün doğduğu kent olan Selanik’te düzenlenen, 'Gelecekten Bir Kent' isimli konferansa çağrılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konferans öncesi Yunan basının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

    Türkiye’de ve çok sayıda ülkede çevre projelerine imza atan Alman çevre mühendisi Anja Schwetje , Kentsel Bisiklet Ağları projesinin sahibi Fransız uzman Nectar Duma, Yaratıcı Ekonomi projesinin sahibi Hollandalı film yönetmeni Egbert Fransen’in ve 4 Yunan uzmanın da konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Büyükerşen, Eskişehir’de son 15 yılda yaşanan örnek şehircilik gelişimini anlattı. Başkan Büyükerşen Selanik’in Eskişehir’den örnek alabileceği pek çok şehircilik uygulaması bulunduğunu vurguladı. CİHAN

Yorumlar