Büyükerşen, İl Özel İdaresi'nin mallarının dağılımını yargıya taşıdı

CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kapatılan İl Özel İdareleri'ne ait malların dağıtımında hükümetin taraflı davrandığı gerekçesiyle İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Eskişehir İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, İl Özel...

Google Haberlere Abone ol
Büyükerşen, İl Özel İdaresi'nin mallarının dağılımını yargıya taşıdı

CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kapatılan İl Özel İdareleri'ne ait malların dağıtımında hükümetin taraflı davrandığı gerekçesiyle İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Eskişehir İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, İl Özel İdaresi'nin mallarının tahsis, tasfiye kararlarının iptali istedi.

Kapanan İl Özel İdaresi'nin mallarının devir teslim ve paylaştırma çalışmalarını tepki gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu yaşanan adaletsizliği yargıya taşıdıklarını açıkladı. Kendileri için bu adaletsizlik ve haksızlığın tek çözümünün yargı olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, "Tek çözüm var bizim için İdare Mahkemesine gitmek. Bu konu da İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Tahsis, tasfiye kararlarının iptali için başvurduk." dedi.

Mahkemelerin kendileri aleyhine karar verdiğini, fakat buna rağmen yargıya gittiklerini aktaran Büyükerşen, şöyle dedi: "Ama idare mahkemelerin kararı nasıl yürür? Zaten bizim aleyhimize kararlar verdiklerini biliyoruz. Bu alışkanlıklarını da adet haline getirdiler. Yargı kararına saygılıyım ama tartışma hakkımı da kimse elimden alamaz."

Büyükerşen, dün düzenlediği basın toplantısında, kapatılan il özel idarelerine ait malların dağıtımında hükümetin tarafsız davranmadığını, AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde gayrimenkullerin belediyeye, muhalefet belediyelerinde ise Hazine’ye devredildiğini belirterek sert tepki göstermişti. Büyükerşen, valilikçe oluşturulan devir teslim ve paylaştırma çalışmalarını eleştirerek, "İl Özel İdaresi’nin borçlarını, ekonomik ömrünü tüketmiş araçlarını belediyeye verdiler. Gayrimenkulleri ve iyi araçları bakanlıkların kurumlarına verdiler." ifadesini kulanmıştı.

CİHAN

Yorumlar