Büyükelçiden ödül alan başörtülü öğrenci: Başarıyla önyargıları yıkabiliriz

Berlin Büyükelçiliği'nin üç yıl önce başlattığı başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi kapsamında Berlin’de Hüdanur Küçük ile Murat Aksoy ödüle layık görülerek birer tablet bilgisayarın sahibi oldular.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçiden ödül alan başörtülü öğrenci: Başarıyla önyargıları yıkabiliriz

Berlin Büyükelçiliği'nin üç yıl önce başlattığı başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi kapsamında Berlin’de Hüdanur Küçük ile Murat Aksoy ödüle layık görülerek birer tablet bilgisayarın sahibi oldular. Küçük, profesörlüğe kadar ilerlemek istediğini söylerken, Aksoy “Bilginin, birden fazla dili konuşmanın güç olduğunu kavradım. İyi yerlere gelmek istiyorum. Bunun için de kendimi sürekli motive ediyorum.” dedi.

Berlin Büyükelçiliği tarafından her yıl başarılı öğrencilere verilen ödüller sahiplerini buldu. Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu biri kız diğeri erkek olmak üzere iki Berlinli öğrenciye liseden iyi derecelerle mezun olmalarından dolayı birer tablet bilgisayar hediye etti.

Berlin’de 19 yaşındaki Hüdanur Küçük ile 20 yaşındaki Murat Aksoy ödüle layık görüldü. Robert Koch Lisesi’nden 1,8 not ortalamasıyla mezun olan Hüdanur Küçük, Humboldt Üniversitesi’nde Biyokimya Bölümü’nde yükseköğrenime başladı. Hayalinde Londra’da Oxford Üniversitesi’nde doktora yapmak olduğunu söyleyen Hüdanur Küçük, profesörlüğe kadar yükselmek istediğini belirterek, "Almanya’da başörtülü öğrencilere karşı önyargılar büyük. Yakın çevremde bir sorun yaşamıyorum ama metrolarda kötü kötü bakıyorlar. Ben bu önyargıları yıkmak istiyorum. Başarılı öğrencilerin sayısı ne kadar çoğalırsa, önyargıları o kadar fazla yıkarız. Başarı, insanların size sempati duymasını sağlıyor." dedi. Büyükelçilik tarafından ödüllendirilmeyi hiç beklemediğini anlatan Küçük,ödülün kendisi için sürpriz olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

KİMSE APTAL DEĞİL, TEMBELLİĞE PRİM VERMEYELİM

Berlin Büyükelçiliği'nin ödüle layık gördüğü Murat Aksoy, Otto Hahn Lisesi’nden 1,7 not ortalamasıyla mezun oldu. Aksoy, Humboldt Üniversitesi’nde İşletme Bölümü'nde okuyor. Başarısının sırrını anlatan Aksoy, “Başarımın sırrını çalışmak, yine çalışmak ve de sürekli kendimi motive etmek olarak özetleyebilirim. Hırslıyım. İyi yerlere gelmek istiyorum. İkisi de işçi olan annemle babam beni destekliyorlar. Bilginin, birden fazla dili konuşmanın güç olduğunu kavradım." diyerek ileride büyük bankalarda veya otomobil tröstlerinde önemli mevkilerde görev yapmak istediğini söyledi.

BAŞARININ SIRRI BİR ŞEYİ İYİ ÖĞRENMEK

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tören sonrasında yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz derslerinde iyi olurlarsa hem ailelerine, hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye faydaları olur. Başarının sırrı bir şeyi iyi öğrenmekte yatar." diye konuştu. Anne-babaları çocukları için yatırımda bulunmaya çağıran Karslıoğlu şöyle devam etti: "Köyde kullanmadığınız bir eviniz, ekmediğiniz, biçmediğiniz bir tarlanız, şehir içinde sadece akrabalarınızın gidip geldiği, sizin kullanmadığınız bir daireniz varsa, bu mallarınızı satın ve çocuklarınızın eğitimine harcayın ya da onlara birer iş yeri açın. Önce çocuğun geleceğini garanti altına almak lazım!"

DAHA İYİ NOTU OLANLAR BİZE BAŞVURSUN

Büyükelçi Karslıoğlu birer tablet bilgisayar hediye etme gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Klasik bir hediye vermek yerine onların günlük hayatlarını kolaylaştıracak bir tablet veriyoruz. Onlar da bu hediyeden hoşnut kalıyorlar." Almanya çapında değişik kentlerde toplam 40 başarılı öğrenciye tablet bilgisayar hediye edileceğini belirterek lise mezuniyet notu hediye verilen gençlerden daha yüksek olan diğer öğrencilerin de kendilerine başvurabileceğini belirtti. Karslıoğlu, onlara da birer tablet hediye edebileceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar