Büyükelçi Yardımcısı: Nijerya’ya daha çok Türk okulu açılmasını istiyoruz

Nijerya’nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Foluso Oluwole Adeshida, ülkesindeki Türk okullarının çok kaliteli eğitim verdiğini belirterek daha çok okul açılmasını istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Yardımcısı: Nijerya’ya daha çok Türk okulu açılmasını istiyoruz

Nijerya’nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Foluso Oluwole Adeshida, ülkesindeki Türk okullarının çok kaliteli eğitim verdiğini belirterek daha çok okul açılmasını istediklerini söyledi.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (SAGİAD) davetlisi olarak Sakarya’da bulunan Adeshida, Nijerya’daki Türk okullarından övgüyle bahsetti. Ülkesinde Türklerin açtığı 16 kolej, bir üniversite ve bir hastane olduğu bilgisini veren Adeshida, bu okulların çok kaliteli ve çok güzel eğitim verdiğini belirtti.

Nijerya’da daha çok Türk okulu açılmasını istediklerini ifade eden Adeshida, şunları kaydetti: “Türk okullarının çok kaliteli bir eğitim sistemi var. Bu okullardan öğrencilerimiz, velilerimiz ve devletimiz çok memnun. 170 milyon nüfusumuz var ve genç nüfusumuz çok fazla. Biz ülkemizde daha çok Türk okulu açılmasını istiyoruz. Ayrıca bu okullar Nijerya eğitim sistemine çok büyük katkılar sağlıyor. Türk okulları ülkemde çok büyük talep görüyor. Bu kolejlerde okuyan öğrenciler, ayrıca Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde eğitim alabiliyorlar. Bu kaliteli eğitim veren okullar sadece ülkemde değil, dünyanın her yerinde var.”

    “BATILILAR YATIRIM İÇİN GELİYOR SİZDE GELİN”

    SAGİAD’ta, işadamlarına ülkesindeki yatırım fırsatları konusunda da bilgi veren Adeshida, Nijerya’da yatırım yapanların kısa sürede kazanç sağlamaya başlayacağını belirtti. Nijerya’nın Afrika’nın ikinci büyük ekonomisi olduğunu vurgulayan Adeshida, Türkiye ile ülkesinin ticaret hacminin yıllık 1,5 milyar dolar olduğunu, iki ülkenin potansiyeli düşünüldüğünde bunun yetersiz kaldığını dile getirdi. Nijerya ekonomisinin yüzde 7 büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Adeshida,”Nijerya’da yatarım yapanlar için büyük avantaj ve devlet teşvikleri var. Yatırım yaptıktan sonra hemen kazanmaya başlıyorsunuz. Batılı şirketler ülkemizde yatırım yapıyor. Türklerin de daha çok gelip yatırım yapmasını istiyoruz. Ülkemde Türkiye gibi coğrafi yönden çok önemli bir noktada. Nijerya’da yatırım yapan bölge ülkelerine kolaylıkla ihracat yapabiliyor. Özellikle altyapı geliştirme, inşaat sektörü, tarım ve endüstriyel üretimde büyük potansiyel var. Gaz ve petrol de büyük iş fırsatları olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

    SAGİAD’ın da bağlı bulunduğu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) 2 ülkenin ticaret hacminin gelişmesi noktasında büyük katkısı olduğunun altını çizen Adeshida, son 5 yılda ticaret hacminde yüzde 300’lük bir artışın söz konusu olduğunu söyledi. Sadece büyük şirketlerin değil, küçük ve orta ölçekli işletmelerinde ülkesindeki aynı boy işletmelerle iş yapabileceğini anlatan Adeshida, bu alanda Türk firmalarının tecrübesinden yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

    SAGİAD Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu da daha önce Nijerya’ya gittiğini, bu ülkenin yatırım ve ticaret için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. CİHAN

Yorumlar