Büyükburç'un Cenazesinde 'Hakkımızı Helal Etmiyoruz' Gerginliği

Erol Büyükburç'un cenazesinde imamın cemaatten helallik istediği sırada arka sıralardan gelen 'Helal etmiyoruz' sesleri gerginliğe yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükburç'un Cenazesinde 'Hakkımızı Helal Etmiyoruz' Gerginliği

İstanbul Etiler'deki evinde Perşembe günü ölü bulunan meşhur sanatçı Erol Büyükburç'un cenazesinde istenmeyen vakalar yaşandı. Cenaze namazı öncesi imam cemaatten helallik istedi. Bu esnada cenazeye gelen 2 şahıs kalabalık arasından 'hakkımızı helal etmiyoruz' diye bağırdı.

CAMİDE OLAY ÇIKTI

Cemaatin tanımadığı bu kişiler, reaksiyon üstüne camiden uzaklaştırıldı. Biri sakallı ve şalvarlı bulunan bu kişiler, 'Bunlar gençlerimizi yozlaştırdı' diyerek protestosunu sürdürdü. Cenazeye gelenlar ise 'Şov yapıyorsunuz' diyerek reaksiyon gösterdi. Tepkiler üstüne 2 şahıs camiden çıkarıldı. Ancak Büyükburç'un yakın çevresinden birtakım kişiler, bu insanların ardından gitti.

'BİZ ÖZ TÜRK HALKIYIZ'

Tepki Levent'in mesafe sokaklarında sürdü. Araya Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri girmeye çalıştı. Ancak reaksiyon vakit vakit tekme ve yumruklu duruma dönüştü. Bu kişiler, kim oldukları sorusuna 'Biz öz Türk halkıyız' karşılığını verdi. 'Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz' sorusuna da 'Bunların açtığı yolda gençlerin ne duruma geldiğini görüyorsunuz' karşılığını verdi. Olaylar mesafe sokaklarda uzun vakit devam etti. Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer alıyordu. Ancak vakalar esnasında çevrede hiç bir polisin olmaması dikkat çekti. Cenazeyi karıştıran 2 kişi, zabıtalar vasıtası ile uzaklaştırıldı.


Erol Büyükburç'un kızı da babasının tabutu başında saf tuttu.

DEDEYE SON ÖPÜCÜK

Büyükburç'un Türk bayrağına sarılı tabutunun başında torunu Lale Han Kaya vardı. Lale, dedesinin tabutuna dokundu, fotoğrafını okşadı ve öperek uğurladı.

CUMHURBAŞKANI'NA YANIT

Taziyeleri kabul eden ehil sanatçının kızları Evren Erol Büyükburç ve hasret Kaya Büyükburç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Programı öncesi ölümü düşündürücü' sözlerini de değerlendirdi. Hem Evren Erol hem de hasret Kaya Büyükburç şüphelerinin olmadığını söyleyip, babalarının yürek ve şeker hastası olduğunu hatırlattı. Evren Erol Büyükburç babasının naturel yollardan öldüğünün hekim vasıtası ile da saptama edildiğini söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar