Büyük şüphe! Köpekler parçaladı denmişti ama...

Eskişehir'de köpeklerin parçalayarak öldürdüğü iddia edilen 35 yaşındaki Erinç Pütün ile ilgili kuşkuları arttıracak bir iddia ortaya atıldı

Google Haberlere Abone ol
Büyük şüphe! Köpekler parçaladı denmişti ama...

Eskişehir’in Batıkent Mahallesi’ndeki beyhude bir arazide 14 Mart’ta İngiltere’deki Leeds Üniversitesi politika ve Uluslararası Çalışmalar Bölümü doktora öğrencisi Erinç Pütün’ün cesedi köpekler parçalarken bulundu.

Vücudunda derin kesikler bulunan Erinç Pütün’ü köpeklerin parçalayarak öldürmüş olabildiği iddia edildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi morguna götürülen Pütün’e burada ölü muayenesi yapıldı. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde 2 deneyimli hekim ve otopsi yardımcılarıyla yapılan ölü muayenesinde Erinç Pütün’ün vücudunun ayrıcalıklı bölgelerinde yekün 122 derin kesik bulunduğu tutanak altına alındı.

KLASİK OTOPSİ YAPILMADI
  
Tutanakta,  bu kesiklerin, tertipli düzensiz bulunduğu için hayvan diş izi ve pençelerine bağlı oluştuğu ve ölümün bu kesiklere bağlı hariç kanamadan ötürü oluştuğu kanaatine varıldığına karar verildiği kaydedildi.  Ayrıca, yapılan tetkikte Pütün’ün vücudunda darp, kesici delici alet, ateşli silah, boğma ve boğulmaya ilişkin bulgulara da rastlanmadığı söylendi. Bunun üstüne ölü muayene tutanağında Erinç Pütün’ün cenazesine klasik otopsi yapılmasına lazım olmadığına da karar verilip ailesine teslim edildiği kaydedildi.

ÇITIRIK: KLASİK OTOPSİ YAPILMALIYDI
 
Merkezi Adana’da bulunan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye’de ilk defa bir kişinin sokak köpekleri sebebi ile öldürüldüğü iddiasına rağmen, cesede klasik otopsi yapılmamasına mana veremediklerini söyledi. Genç kadının ’ölüm tutanağı’nda klasik otopsiye lazım olmadığının vurgulandığını belirten Çıtırık, şu izahatyı yaptı:
 
 "Erinç Pütün’e rahmet diliyor, ailesine bu dayanılmaz acıya katlanmaları için de sabır diliyoruz. Bu hadise basında, ’otopsi düzenlendi ve köpeklerin parçaladığı kesinlik kazandı’ şekilde yüzde yüz yalan bir anlatım ile yer almıştır. Otopsi yapılmamıştır. Eğer bu elim hadise bir kişiden kaynaklandı ise, adalet tecelli etmemiş demektir. Bu konu için ise hiçbir istihbari iş yapılmamıştır. Hayatını kaybeden bu genç kişiye karşı toplumun görevi ve vicdani borcu olarak, emniyetçe istihbari iş ve savcılıkça da, ’klasik otopsi’ yaptırılmasını önemle istek ediyoruz. Tutanakta babanın ifadelerine yer verilmiş. Orada baba kızının evden ayrıldığı süre 4-5 gün gelmediğini anlatıyor. Son ayrılığında kimlerle nerede nasıl görüştüğü, nerelerde kaldığı, kimlerle telefonlaştığının detaylı şekilde araştırılmasını istek ediyoruz."
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar