Büyük kültür şölenine davet

Iraklı öğrencilerin katılımıyla Bitlis’te düzenlenecek olan 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' bu akşam yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Büyük kültür şölenine davet

Iraklı öğrencilerin katılımıyla Bitlis’te düzenlenecek olan 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' bu akşam yapılacak.

Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) sponsorluğunda, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji ile Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları işbirliğiyle Bitlis’te düzenlenecek 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' bugün akşam 19:00’da Bitlis Özel Selahaddin Eyyübi Koleji Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Bitlislilerin günlerdir beklediği şölen için öğrencilerin dün akşam saatlerinde kentte geldiğini bildiren BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, yapılacak büyük şölene herkesi davet etti. Bu akşam düzenlenecek kültür şöleninde Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük şehirlerinden toplam 68 öğrencinin Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde birbirinden güzel şarkı ve şiirlerden oluşan bir dizi konser vererek kültürler arası kaynaşmayı sağlayacağını belirten Şimşek, “Konserlerde birbirinden güzel maharetlere sahip öğrenciler, seslendirecekleri şarkıların ve şiirlerin yanı sıra folklor ve skeç gösterilerine de yer verecek. 'Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği' adıyla yola çıkan Iraklı öğrenciler, gittikleri her yerde olduğu gibi Bitlis’te de dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verecek. Anadolu ve Mezopotamya'nın geçmişten geleceğe kadim akrabalık ve kardeşlik bağlarına dikkat çekecek olan öğrenci ve öğretmenler, bu coğrafyadan tüm insanlığa seslenerek, 'Birlikte yaşama sanatına' bir kez daha vurgu yapacak. Bu turneler sonucunda farklı etnik ve kültürel değerlere sahip halkların binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bu coğrafyadan dünyaya, 'halkların kardeşliği' mesajları yayılmış olacak. Böylece, dünya tarihine adını Mezopotamya olarak kazıyan bu Bereketli toprakların temiz çocukları, kültürler arası köprünün ancak dostluk ve kardeşlik üzerinde kurulabileceğini göstermiş olacak. Bu görkemli kültür şölenine tüm Bitlislileri bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar