Büyük Anadolu Hastanesi, avuç içi damar okuma sistemine geçti

Hospitalpark Group Büyük Anadolu Hastaneleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın avuç içi damar ve parmak izi okuma sistemine geçti.

Google Haberlere Abone ol
Büyük Anadolu Hastanesi, avuç içi damar okuma sistemine geçti

Hospitalpark Group Büyük Anadolu Hastaneleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın avuç içi damar ve parmak izi okuma sistemine geçti. 1 Aralık itibariyle yeni hasta kayıt sistemine başlayan hastanede işlem süresi 1 dakikaya düştü.

Yeni hasta kayıt kabul sistemiyle ilgili açıklama yapan Hospital Park Grup Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, avuç içi okuma, damar okuma ve parmak izi okuma sistemi hakkında bilgi verdi. Yeni sistemin hastanede üç şekilde gerçekleştiğini ifade eden Genel Müdür Güner, sistem sayesinde hastaların yerine başkalarının muayene olmasının önlendiğini kaydetti.

Hastaneye gelen vatandaşların parmak izi okuma sisteminden yararlandırılmasıyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Güner Armutlu, "Hasta kabul işlemine başvurduğunda öncelikli olarak ilgili vatandaşın TC kimlik numarasına ait bir biyometrik kaydın olup olmadığı sistem tarafından sorgulanması yapılacaktır. İlgili Vatandaşın TC kimlik numarasına ait bir biyometrik kaydı yok ise; Hastane bankomuzda bulunan Biyometrik Kimlik Doğrulama Ünitesi (BKDÜ) aracılığı ile vatandaşın Parmak İzi okuma verisi ve T.C. kimlik numarası bir kereye mahsus olmak üzere merkezi sisteme kaydedilecektir. Bu işlem yaklaşık 1 dakika sürmektedir. Kayıt işleminden sonra kişi Türkiye’deki BKD Sistemi olan herhangi bir hastaneye giderek hasta-kabul işlemini biyometrik kimlik doğrulama yolu ile gerçekleştirebilecektir." dedi.

Genel sağlık sigortalı olan 12 yaş ve altı çocuklar, 65 yaş üstü kişiler, elleri olmayanlar, her iki elinde avuç içi damar izi bütünlüğü bozulmuş hastalar, felç ve benzeri tıbbi nedenlerden dolayı avuç içi, damar izi veya parmak izi alınamayan hastaların biyometrik kimlik doğrulaması uygulamasına tabi olmayacağını dile getiren Genel Müdür Armutlu, "Her şeyin Başı Sağlık" deyimiyle, sağlıklı bir yaşamı her şeyin önünde gören Hospital Park Grup Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri güler yüzlü, konusunda yetenekli ekibi ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden yapısıyla hizmet vermenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar