Bütün köy aynı sofrada iftar yaptı

Sinop’un Boyabat ilçesinin Karacaören köyü sakinleri aynı sofrada iftar yaptı. Boyabat Belediyesi’nin ‘Ramazan Etkinlikleri Programı’ kapsamında düzenlenen iftarı Boyabatlı iş adamı ve MTK Tekstil’in sahibi Emrah Gülseren verdi.İftara...

Google Haberlere Abone ol
Bütün köy aynı sofrada iftar yaptı

Sinop’un Boyabat ilçesinin Karacaören köyü sakinleri aynı sofrada iftar yaptı. Boyabat Belediyesi’nin ‘Ramazan Etkinlikleri Programı’ kapsamında düzenlenen iftarı Boyabatlı iş adamı ve MTK Tekstil’in sahibi Emrah Gülseren verdi.

İftara saatler kala Şehir Turan Meşe İlkokulu’nun bahçesinde kurulan alana gelen köylüler, birlikte iftar yapmanın heyecanını yaşadı. Karacaören köyünden olan iş adamı ve MTK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Gülseren’in verdiği iftara iş adamının ailesi tam kadro katıldı. İftara Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, davetliler ve köylüler katıldı. 750 kişinin aynı anda orucunu açtığı köy iftarını veren iş adamı Emrah Gülseren, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Bütün köylüleri bir sofrada toplamanın ancak Ramazan ayının yaşattığı güzellikle mümkün olduğuna dikkat çeken Gülseren, ‘‘Bu kadar insanı bir arada bulmak ayrı bir duygu yaşatıyor. Başka zamanlarda olsa belki bu kadar insanı bir arada bulamazsınız. İşte Ramazan'ın güzelliği burada. Allah hekresin ibadetlerini kabul etsin.’’ diye konuştu.

Ramazan ayının, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği ay olduğunu ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da bu yıl belediye olarak her mahalleye ayrı ayrı iftar verdiklerini belirterek, insanları aynı sofrada buluşturduklarını söyledi.

İftar programında kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ise bu yıl yapılan ‘Her Mahalleye İftar Sofrası’ uygulamasının büyük rağbet gördüğünü ve bunun köylere kadar indiğini ifade ederek, uygulamanın gelecek Ramazanlarda devam etmesi gerektiğini söyledi.

Karacaören köyünde yapılan iftar programında belediye tarafından getirilen Hacivat Karagöz ve diğer görsel eğlenceli oyunlar ile yarışmalar iftar sonrasında ilgi ile izlendi.

CİHAN

Yorumlar