Bütün komutanlar kurtarıldı, darbeciler kaçtı

TSK içinde yapılanarak darbe girişiminde bulunan darbecilerin elindeki bütün komutanlar kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bütün komutanlar kurtarıldı, darbeciler kaçtı
TSK içinde yapılanarak darbe girişiminde bulunan darbecilerin elindeki bütün komutanlar kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel sekreteri Fahri Kasırga da darbecilerin elinden kurtularak Ankara'ya hareket etti. 

Öte yandan darbeye girişen askerlerin helikopterlerle Ege'yi geçerek Yunan adalarına kaçtığı belirtiliyor. Yunan medyasında yer alan haberlere göre darbecileri taşıyan bir helikopter Ege adalarına indi. 

Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminin şokunu yaşarken üst düzey komutanların durumu merak konusu. Kaçırılan Veysel Kösele'nin kurtarıldığı ve Gölcük'e getirildiği açıklandı.

Kritik isimlerden biri olan Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin darbe girişiminde bulunan askerler tarafından rehin alındığı iddia edildi. Genelkurmay Başkanvekili Veysel Kösele, İzmir kumpasında tutuklanıp serbest bırakılmış, davada sanık yapılmıştı.Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar, "Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var" dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kösele'nin kurtarıldığını ve Gölcük'e getirildiğini açıkladı. Alınan bilgiye göre Donunma Komutanı'nın da bulunduğu 10gemi denize açıldı. Kösele'nin de bulunduğu gemi daha sonra Gölcük'e döndü.
 

Yorumlar