BUSİAD Genel Sekreteri Yanık: Mozambik ile ticari ilişkilerimizi geliştireceğiz

Bucak Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) üyeleri Mozambik ve Güney Afrika'da otomotiv,gıda, sanayi ve inşaat firmalarını ziyaret ederek bilgi aldı. BUSİAD Genel Sekreteri Ümit Yanık, yaptığı açıklamada Bucaklı işadamları ile birlikte...

Google Haberlere Abone ol
BUSİAD Genel Sekreteri Yanık: Mozambik ile ticari ilişkilerimizi geliştireceğiz

Bucak Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) üyeleri Mozambik ve Güney Afrika'da otomotiv,gıda, sanayi ve inşaat firmalarını ziyaret ederek bilgi aldı.

BUSİAD Genel Sekreteri Ümit Yanık, yaptığı açıklamada Bucaklı işadamları ile birlikte Mozambik ve Güney Afrika'da bir dizi incelemelerde bulunduklarını söyledi. Özellikle Mozambik’in inşaat ve inşaat malzemeleri ,taş ocakları ve unlu mamüller işletmecilikleri hakkından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Yanık; Mozambik ve Güney Afrika’ın önemli bir stratejik konuma sahip olduğunu İnşaat sektörünün çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ülkenin birçok yerinde inşaat şantiyeleri görmenin mümkün olduğunu söyledi.

İkili görüşmelerde Bucak ile Mozambik arasında ticaret köprüsü kurmaya çalışma yaptıklarını belirten İşadamları Veysel Mutlu, Mehmet Akın ve Mehmet Aydın görüşmelerden memnun olduklarını ifade etti. Ticaret köprüsünü geliştirmek için karşılıklı ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde de süreceğini ifade eden Ümit Yanık eğer Afrika da yatırım yapılacaksa bunun merkezi Mozambik’tir dedi.

Mozambik’te Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükeliçiliği'ne de ziyaret gerçekleştiren işadamları ticaret müşaviri yardımcısı Bayram Bahadır Karaca'dan bilgi aldıktan sonra yurda dönüş yapılmıştır.

CİHAN

Yorumlar