BUSEDER'den kadına, kadınca farklı bir bakış

Bursa Umut Sevgi Ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) ‘Kadına Kadınca Farklı Bir Bakış’ isimli eğitim semineri düzenledi. Mehtap TV’de yayınlanan Aile Rehberi programının yorumcularından Uzman Dr. Figen Es’in konuşmacı olarak...

Google Haberlere Abone ol
BUSEDER'den kadına, kadınca farklı bir bakış

Bursa Umut Sevgi Ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) ‘Kadına Kadınca Farklı Bir Bakış’ isimli eğitim semineri düzenledi. Mehtap TV’de yayınlanan Aile Rehberi programının yorumcularından Uzman Dr. Figen Es’in konuşmacı olarak katıldığı program Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirildi.

Yüksek bir katılımın olduğu programda zaman zaman duygulu, zaman zaman da gülümseten anlar yaşandı. Toplumda kadının önemli bir yerde olduğunu dile getiren Dr. Es, toplumu doğuranın kadın olduğunu hatırlattı. Daha duyarlı ve farkındalığı olan bir nesil yetiştirebilmenin kadının eğitimi ve sosyal yaşamda üstleneceği aktif rollerden geçeceğini ifade eden Es, şöyle konuştu: "Toplumun temel taşını oluşturan kadının kendini tanımasıyla işe başlaması gerekiyor. Toplumu bağlayan bağlar yıpranmış. Bunları ancak anneler kuvvetlendirir. Önce yaşamın farkında olmalı bize lütfedilenlerin şükrünü bilmeliyiz. Aldığımız nefesten içtiğimiz suya ve sahip olduğumuz bütün azaların hiç birine maddi bir değer biçilemez. Bize bunca güzelliği kusursuz lütfeden, bizi bizden daha iyi tanıyan, kapısını her çaldığımızda bizi geri çevirmeyen yüce yaradan a şükrederken bize verdiklerini onun yolunda kullanarak şükretmeliyiz."

Dünyanın sevgi, şefkat ve merhamet üzerine kurulu olduğunu belirten Dr. Figen Es, "Dünyayı gelecekte şekillendirecek olan siz asrın annelerinin yetiştirdiği ‘kendileri için değil başkalarının mutluluğu’ için yaşayan fedakar ruhluların yetişeceği yüzlerce binlerce çocuğunuz evlatlarınız olacak." diye konuştu.

Programın sonunda BUSEDER Başkanı Berna Küçükdağ, Dr. Figen Es’e plaket takdim edip, teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar