BUSAT Başkanı Yurdakoş: Türkiye, sağlık turizminde rakiplerinin önüne geçti

Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nde (BUSAT) Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda jeopolitik durumu, kalite ve fiyat oranıyla rakiplerinin önüne geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BUSAT Başkanı Yurdakoş: Türkiye, sağlık turizminde rakiplerinin önüne geçti

Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nde (BUSAT) Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda jeopolitik durumu, kalite ve fiyat oranıyla rakiplerinin önüne geçtiğini söyledi. Yurdakoş, “2013 yılında Bursa’da tedavi edilen yabancı uyruklu hasta sayısı 2011’de tedavi edilen hastanın tam 5 katı olmuştur.” dedi.

Uluslararası Medikal ve Termal Turizm Forumu’nda Bursa’nın sağlık turizminde ki potansiyeli masaya yatırıldı. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nde (BUSAT) ev sahipliğinde düzenlenen forumda Bursa’nın sahip olduğu termal potansiyel ele alındı.

BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, Plaza Turizm Genel Müdürü Serdal Can, BUSAT kurucu başkanı Mustafa Esgin ve Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un katıldığı törende b2b Encounters Kurucu Başkanı Mert Akkör ‘Neden Bursa’ adlı destinasyon sunumu yaptı. Placidway kurucu başkanı Pramod Goel de ‘Küreselleşen sağlık turizminde rekabet’ konulu konferans verdi.

Açılışta konuşan BUSAT Kurucu Başkanı Mustafa Esgin, bir projenin gerçek anlamda başarıya ulaşması için halka buluşması gerektiğinin altını çizerek, “Üçüncü yaş yaşam alanları ve merkezleri bizim için önemli bir projeksiyon. Yerel noktada bu çalışmalara katkı sağlayacağız. Bursa 2 bin yıllık geleneksel termal kaynağı olan bir kent. Jeotermal A.Ş.’nin kurulması stratejik bir adım oldu. 6 tane yeni kaynağımız var, Bursa’nın portföyünde de 5 kaynak var. Bunların önemli bir kısmı da değerlendirilmemiş bakir kaynaklar.” dedi.

BUSAT Başkanı Dr. Metin Yurdakoş da, Bursa’nın medical termal turizm yönünden çok zengin olduğuna dikkat çekti. Yurdakoş, “Yaşam süresinin uzaması ve sosyo-ekonomik seviyenin yükselmesi ile birlikte insanların daha kaliteli ve sağlıklı yaşama talepleri gittikçe arttı. Dünyada bilgiye kolay ulaşım, hızlı ve konforlu alışım metotlarının artması ile bu ihtiyacın farklı ülkelerden karşılanması imkan dahiline girmiş ve bu da sağlık turizminin gelişmesini sağlamıştır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda gerek jeopolitik durumu, gerekse son yıllardaki devlet politikasının da desteği ile uygun kalite ve uygun fiyat oranını yakalayarak rakiplerinin önüne geçtiğinin vurgulayan Yurdakoş, “2013 yılında Bursa’da tedavi edilen yabancı uyruklu hasta sayısı 2011’de tedavi edilen hastanın tam 5 katı olmuştur. Demek ki çalışınca ciddi bir gelişme elde edebiliyoruz. Bunu görmüş olduk.” dedi.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da, Bursa’nın 8 bin yıllık tarihe sahip olduğunu belirterek, “Bursa ipek yolu üzerinde bulunan bir şehir. Bursa hem sanayi şehri, hem turizmin her çeşidinin çok rahatlıkla yapılabildiği bir şehir. Bursa 2.6 milyon nüfusu ile büyük bir şehir, fakat büyük şehrin rahatsızlıklarını hissetmeyeceğiniz, yeşil ve doğal güzelliklere sahip, sizleri dinlendirecek bir şehir.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar