Burun kanaması şikayetiyle gitti, kalbinde kitle çıktı

Burun kanaması ve çabuk yorulma şikâyetiyle hastanenin acil servisine giden 73 yaşındaki Şerife Varol'un kalbinde kitle çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Burun kanaması şikayetiyle gitti, kalbinde kitle çıktı

Burun kanaması ve çabuk yorulma şikâyetiyle hastanenin acil servisine giden 73 yaşındaki Şerife Varol'un kalbinde kitle çıktı. Varol, geçirdiği operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Hastanın kalbinin sol kulakçığı içerisinde iyi huylu tümör tespit edildiğini söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Hastamız, hastanemize başvurduğunda burun kanamasının yanı sıra çabuk yorulma şikâyetleri yaşadığını söyledi. Kardiyoloji hekimimiz tarafından kalp ultrasonunda, hastamızın kalbinin sol kulakçığı içerisinde yaklaşık 3x4 santimetrelik kitle tespit edildi.” dedi.

Bu tip kitlelerin, genellikle ön tanı olarak iyi huylu tümör olarak yorumlandığının altını çizen Prof. Okutan, şunları söyledi: “Bu kitle kalp içerisindeki kan akışını azaltarak, vücuda yeteri kadar kan pompalanmasını engelleyerek kalp yetmezliği, çabuk yorulma, hatta nefes darlığına neden olur. Ayrıca, bu kitleden kopacak bir parçanın beyine gitmesi halinde kişide kalıcı felç oluşabilir. 73 yaşındaki hastamızda kalp içerisindeki kitlenin çıkarılması ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı.”

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Acil Servisi’ne burun kanaması nedeniyle başvurduklarına belirten Şerife Varol da “Yaklaşık 6 aydır yaşadığım sıkıntılar sona erdi. Nefes alırken, merdivenleri çıkarken aşırı derecede zorlanıyordum. Astım rahatsızlığım olduğunu düşündüğüm için astım ilaçları kullanıyordum. Hem hastalığımı öğrendiğim hem de yeniden sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar