BURULAŞ çalışanlarına yapılacak zam belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ta çalışan 270 kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. BURULAŞ ile Demiryolu İşçileri Sendikası arasında imzalanan anlaşmaya göre; BURULAŞ’ta çalışanların...

Google Haberlere Abone ol
BURULAŞ çalışanlarına yapılacak zam belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ’ta çalışan 270 kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. BURULAŞ ile Demiryolu İşçileri Sendikası arasında imzalanan anlaşmaya göre; BURULAŞ’ta çalışanların maaşları, birinci yılın ilk 6 ayı için 190 TL oranında brüt artış gösterdi.

BURULAŞ ile Demiryolu İşçileri Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri, yaşanan trafiğin ardından uzlaşmayla sonuçlandı. BURULAŞ’ta çalışan 270 işçiyi ilgilendiren görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla, BURULAŞ yönetim merkezinde imza töreni düzenlendi. Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya ve aynı sendikanın Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman’ın da katıldığı imza töreninde konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, tarafların rızasıyla imzalanan anlaşmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BURULAŞ’ın bir kamu kurumundan çok özel sektör anlayışıyla çalıştığını vurgulayan Fidansoy, "Bundan sonra herkesin daha fazla performans göstereceğine, Bursa ve ulaşımı için daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum." dedi.

Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya ise anlaşmanın tarafların rızasıyla imzalanmış olmasının önemine değindi. Masada tarafların ortak iradesiyle imzalanan en kötü sözleşmenin dahi ortak irade dışında imzalanan en iyi anlaşmadan faydalı olduğunu dile getiren Kaya, "Anlaşmanın gerek BURULAŞ Genel Müdürlüğümüz gerekse sendika üyelerimiz açısından hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Demiryolu İşçileri Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman da BURULAŞ’la 10 yılda 5 anlaşmaya imza atmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. BURULAŞ bünyesinde çalışan personelin yoğun ilgi gösterdiği törende; konuşmaların ardından, toplu sözleşme BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya ve sendikanın Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman arasında imzalandı. Toplu sözleşmeyi memnuniyetle karşılayan BURULAŞ personeli, yaş pasta keserek olayı kutladı.

İmzalanan toplu sözleşmeye göre; BURULAŞ personelinin maaşları, birinci yılın ilk 6 ayı için brüt 190 TL artış gösterdi. 1 Mayıs 2014 ile 3 Nisan 2016 tarihleri arasında geçerli olacak anlaşma; birinci yılın ikinci 6 ayı için TÜFE oranında zammı, ikinci yılın birinci 6 ayı için TÜFE oranıyla birlikte 1 puanlık refah payını, ikinci yılın ikinci 6 ayı için de TÜFE oranında zammı öngörüyor. Sözleşmeden 270 personel faydalanıyor. CİHAN

Yorumlar