Burulaş 97/A'yı yeniden sefere çıkaracak

Terminal – Hamitler TOKİ arasına Büyükşehir Belediyesi’nce konulan 97/A numaralı hat, özel halk otobüsçülerinin eylem ve saldırıları sonucu geçici olarak iptal edilirken, gerekli önlemlerin alınmasının ardından seferlere yeniden başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Burulaş 97/A'yı yeniden sefere çıkaracak

Terminal – Hamitler TOKİ arasına Büyükşehir Belediyesi’nce konulan 97/A numaralı hat, özel halk otobüsçülerinin eylem ve saldırıları sonucu geçici olarak iptal edilirken, gerekli önlemlerin alınmasının ardından seferlere yeniden başlayacak. Bursa’da toplu ulaşımın tek aktörünün Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Burulaş yetkilileri, belediye iştiraki olarak bu hizmeti Burulaş’ın verdiğini, özel halk otobüsçülerinin ise Burulaş’ın alt yüklenicisi olarak bazı hatlarda çalıştırıldığını hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere, UKOME kararı gereğince Terminal – Hamitler TOKİ arasında hizmet vermeye başlayan 97/A hat numaralı Burulaş sarı otobüsleri, Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın engellemeleriyle karşılaşmıştı. Özel Halk Otobüsçüleri 97/A hatlı sarı otobüslerin yolunu kesip eylem yaparken, polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı eylemlerde, Hamitler TOKİ yönünden giden sarı otobüslere saldırıda bulunuldu. Özel halk otobüsçüleri, bu hat kaldırılıncaya kadar da eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Son olarak, güzergah üzerinde güvenlik temin edilemediğinden, 97/A hatlı otobüs seferlerinin, güvenlik tekrar sağlanıncaya kadar geçici olarak iptal edildi.

Özel Halk Otobüsçüleri Odası, Hamitler-TOKİ Terminal arasında ilave edilen bu hatları işletme hakkının öncelikli olarak kendilerine verilmesi şeklinde açıklamalarla da hatlar üzerinde hak iddia etmişlerdi.

Halk otobüsçülerinin hatlar üzerinde hak iddia etmelerine yanıt Burulaş’tan geldi. Burulaş tarafından yapılan açıklamada; bütün otobüs hatlarının Bursa Büyükşehir Belediyesine ait olduğu belirtilerek, belediye iştiraki olarak bu hizmeti veren Burulaş’ın tüm hisselerinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğuna vurgu yapıldı. Özel Halk Otobüsçülerinin Burulaş’ın alt yüklenicisi olarak bazı hatlarda çalıştırıldığı hatırlatılırken, ilan edilen durak geçiş saatleri ve güzergahlarla uyumlu, halkla ilişkiler ve güvenli sürüş teknikleri konusunda eğitimli personeli ve 75 dakika içinde üç aktarmaya kadar aktarma indirimi uygulayan bakımlı ve konforlu araçlarla kaliteden ödün vermeden, insan odaklı, hizmet vermeye devam edileceği kaydedildi. Burulaş açıklamasında, vatandaşın hak ettiği kaliteli hizmeti gelen talepler doğrultusunda karşılamaya hazır olduklarının da altı çizildi. CİHAN

Yorumlar