Burslarıyla engelli öğrenciye akülü sandalye aldılar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Yürüme Engellilere Akülü Araba’ projesi kapsamında 17 yaşındaki yürüme engeli Mehmet Aydınlık’a...

Google Haberlere Abone ol
Burslarıyla engelli öğrenciye akülü sandalye aldılar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ‘Yürüme Engellilere Akülü Araba’ projesi kapsamında 17 yaşındaki yürüme engeli Mehmet Aydınlık’a burslarını toplayarak akülü tekerlekli sandalye aldı.

Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı Koordinatörlüğünde Okutman Ferhat Çiftçi sorumluluğunda 3. sınıf öğrencileri Yücel Aksoy, Kerem Tan ve Kamuran Özdil’in yürüme engellilere yönelik başlattığı projeye destek bulamayınca Başbakanlıktan aldıkları 2 aylık öğrenim burslarını toplayarak Sivas’ta buldukları ikinci el akülü tekerlekli sandalye aldı. Proje için daha önce kent merkezinde yürüme engeli Mehmet Aydınlık (17) ile görüşerek tek hayali olan akülü tekerlekli sandalye için harekete geçtiler. 2 ay boyunca bir türlü destek bulamayan üniversiteli öğrenciler Başbakanlık öğrenim burslarını toplamaya başladı. 2 bin lira toplayan üniversite öğrencileri bir esnafın desteği ile 2 bin 500 lira toplayabildi.

Topladıkları parayla akülü tekerlekli sandalye için arayışlarda bulunan üniversiteli öğrenciler ancak Sivas’ta 2. el bir tekerlekli sandalye bulabildi. Tek amaçları 17 yaşındaki yürüme engeli Mehmet’e akülü sandalyeye kavuşturmak olduğunu belirten grup sözcüsü Yücel Aksoy, amaçlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çok zor şartlarda bir projeyi gerçekleştirebildiklerini ifade eden Aksoy, şunları söyledi: “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında yürüme engellilere akülü tekerlekli sandalye almayı planladık. Bu bağlamda kent merkezinde görüşmelerde bulunduk ve 17 yaşında ki Mehmet kardeşimizi bulduk. 2006 yılında Muş’un Bulanık ilçesinde traktör kazası sonucu yürüyemeyen Mehmet kardeşimize akülü sandalye alacağımızın sözünü verdik. Ancak akülü sandalye çok pahalı olduğu için firmaları, iş adamlarını, belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunduk. Ancak hiçbir destek alamadık ve sonunda kendi burslarımızı toplama kararı aldık. Projeyi hayata geçiren üç arkadaş olarak 2 aylık burslarımızı kısıtlayıp ancak 2 bin lira toplayabildik. Bunun dışında casper firması yetkilisi Ubeydullah Acar’ın desteğiyle toplam 2 bin 500 lira toplayabildik. Sıfır akülü sandalye bulamayınca arayışlara girdik ve Sivas’ta bir tane bulduk. Sandalyeyi bugün teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

“AMACIMIZ TOPLUMU ENGELLİLERE KARŞI DUYARLI HALE GETİRMEK”

Proje kapsamında tek amaçlarının toplumu engellilere karşı duyarlı hale getirmek ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu kaydeden Aksoy, “Biz bu projeyi çok kolay hayata geçireceğimizi düşünürken hayatın gerçek engelleri ile karşılaştık. Ama yine de verdiğimiz sözü yerine getirmeyi başardık. Bu projeyi hayata geçirirken en büyük amacımız toplumun engellilere karşı daha duyarlı olmalarını ve onların yaşantılarını kolaylaştırmaktı. Çünkü kendimizi engellilerin yerine koyduğumuzda ancak anlayabiliriz yada onlarla beraber olduğumuzda. Bir düşünün hiçbir eksiğimiz yok ve her isteğimize ulaşıyoruz ancak onların bu şansı yok. Bunun için imkanı olan herkesin en azında bir engelliye yardım eli uzatmasını diliyor ve ümit ediyoruz. ‘İnsan’ gibi yaşamak ve insan onuruna yakışır bir davranışta bulunmak kadar güzel bir duygu olamaz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar