Bursa’ya 12,3 milyon TL’lik tarımsal makine ekipmanı hibe desteği

Türkiye genelinde 2007 yılından bu yana uygulanan Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi (Hibe Programı) kapsamında Bursa’ya bu güne kadar 2 bin 54 adet tarım makinesi için 12,3 milyon TL hibe desteği sağlandı. Makine Ekipman Alımlarının...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’ya 12,3 milyon TL’lik tarımsal makine ekipmanı hibe desteği

Türkiye genelinde 2007 yılından bu yana uygulanan Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi (Hibe Programı) kapsamında Bursa’ya bu güne kadar 2 bin 54 adet tarım makinesi için 12,3 milyon TL hibe desteği sağlandı.

Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi (Hibe Programı) tebliği yayınlandı. Tarımsal paydaşlarca büyük heyecanla beklenen makine-ekipman hibe programının ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’, Resmi Gazetede yayınlandı. 2007 yılından bu yana uygulanan hibe program kapsamında Bursa genelinde bu güne kadar 2 bin 54 adet muhtelif tarım makinesi alımı için 12,3 milyon TL hibe desteği sağlandı.

Başvurular merkez ilçeler dışında ilçe müdürlüklerine 30 gün içinde alınacak. Son başvuru tarihi olan 09 Haziran 2014 olan değerlendirme sürecinde uygun görülen başvuru sahipleri ile imzalanacak Hibe Sözleşmesi tarihinden itibaren 40 gün içinde satın alınması gerekiyor.

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre uygulamadan azami sayıda üreticinin yararlanabilmesi için merkez ve ilçe müdürlüklerinin koordinasyon içinde hizmet sunacağı kaydedildi. Üreticilerden başvurular için temel kriterlere uymaları istendi.

CİHAN

Yorumlar