Bursa’nın TÜBİTAK’ı BUNİMO şampiyonları ödüllerini aldı

Bursa’da 30 yıllık tecrübesiyle eğitimin çınarı haline gelen Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Matematik Olimpiyatları'nda (BUNİMO) dereceye giren şampiyonlar ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın TÜBİTAK’ı BUNİMO şampiyonları ödüllerini aldı

Bursa’da 30 yıllık tecrübesiyle eğitimin çınarı haline gelen Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Matematik Olimpiyatları'nda (BUNİMO) dereceye giren şampiyonlar ödüllerini aldı.

Bu yıl rekor katılımla 8'incisi gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Özel Nilüfer Bademli Koleji'nde yapıldı. Özel Nilüfer İlkbahar Koleji, Nilüfer Bademli Koleji, Nilüfer Rafet Kahraman Liseleri, Nilüfer Liseleri, Nilüfer Safvet Koleji, Nilüfer İrem Koleji ve Özel Hacı Kemal Liseleri olmak üzere toplam 8 merkezde gerçekleştirilen sınava farklı okullardan 4 binin üzerinde öğrenci katıldı.

SINAVDA 40 SORU SORULDU

5, 6 ve 7’inci sınıf öğrencileri arasında matematik alanında gerçekleştirilen sınavda öğrencilere 40 soru soruldu. 100 dakikada kolay, zor ve çok zor olmak üzere 3 bölümden oluştu. 2 seansta yapılan sınavın birinci seansına 6 ve 7’inci sınıflar katılırken, ikinci seansta 5’inci sınıflar yarıştı.

Sınavda başarılı olan öğrenciler, öğretmenler ve okullar olmak üzere üç kategoride ödül verildi. Birinci öğrenciye netbook ve madalya, ikinci öğrenciye Cumhuriyet Altını ve madalya, üçüncü öğrenciye çeyrek altın ve madalya verildi. Birinci öğretmene netbook, ikinci öğretmene Cumhuriyet Altını, üçüncü öğretmene çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren okullara da lazer yazıcı hediye edildi. Ödül töreninde 1 ile 10 arasında derece alan öğrencilere altın madalya, 11 ile 30 arasında derece alan matematik dâhilerine gümüş madalya ve 31 ile 60 arasında derece alanlara da bronz madalya verildi.

BURSA’NIN TÜBİTAK’I

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, bu yıl sekizincisi düzlenen Matematik Olimpiyatı'na yoğun ilgi yaşandığını belirterek, “Nilüfer Eğitim Kuruların olarak bu yıl geleneksel BUNİMO yarışmasının 8.’sini düzenledik. Yarışmamıza 4 binin üzerinde öğrenci katıldı. Bursa’nın en iyi öğrencileri bu yarışmada kendilerini göstermek adına yarıştılar. 8 yıldan beri bu yarışmayı düzenliyoruz. Her yıl katılımcıların arttığı bir yarışma oldu. Bu senede katılan öğrencileri altın, gümüş ve bronz madalyalarını verdik.” dedi.

Yarışmada ki amaçlarını sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bursa eğitimine katkı sağlamak olarak belirten Dilitatlı, şöyle konuştu: “Amacımız çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarmak, matematik sevgisini artırmak ve bu matematik sevgisi ile çocukları daha güzel günlere hazırlamak. Bu yarışma TÜBİTAK benzeri bir yarışma olup Bursa’nın en iyi öğrencilerinin katıldığı bir yarışma. 30 yıllık Nilüfer Eğitim Kurumlarının Bursa’nın eğitimine katkı sağlamak için düzenlediği bir yarışmadır. Bursa genelinde BUNİMO ile matematikte, öncü okul öncesi ile ana okulu öğrencilerine ve ELT semineri ile İngilizce öğretmenlerine yönelik yaptığımız bir sosyal sorumluluk projesidir.” şeklinde konuştu.

BUNİMO yarışmasını hazırlayan jüri üyeleri, öğretmen ve emeği geçenlere teşekkür eden Dilitatlı, yarışmaya katılan öğrenci ve veliler ile öğretmenleri tebrik etti. Dilitatlı, önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir yarışmada bulunmak dileğiyle herkesi şimdiden davet ederek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar