Bursa’nın trafiği bağlantı yollarıyla rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’nı Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluyla entegre ederek kent içi trafiğe nefes aldıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın trafiği bağlantı yollarıyla rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’nı Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluyla entegre ederek kent içi trafiğe nefes aldıracaklarını söyledi.

    Geçen hafta Acemler-Beşyol kısmı trafiğe açılan Çelebi Mehmet Bulvarı’nın, Gökdere Geçişi, Samanlı ve Esenevler Kavşağı üzerinden doğuya doğru uzatılacağını belirten Altepe, Yalova- Mudanya- İzmir bağlantı yolunun da Acemler-Yunuseli Kanalı üzerinden Çelebi Mehmet Bulvarı’na bağlanacağını ifade etti. Altepe, “Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte trafik sorunu büyük ölçüde giderilecek.” dedi.

    Altepe, Bursa’nın her alanda çağdaş, ulaşılabilir sağlıklı bir kent olması yolundaki hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini bildirdi. Bu dönemde özellikle ulaşım yatırımlarına, kent içi trafiği rahatlatma yönündeki çalışmalara büyük önem verdiklerini vurgulayan Altepe, bir kısmı geçtiğimiz hafta trafiğe açılan Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluyla bütünleştirilmesi sonucunda trafiğin de önemli ölçüde rahatlayacağını anlattı. Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Acemler- Beşyol kısmının tamamlanarak kullanıma açıldığını, Beşyol’dan Gökdere Geçişi’ne kadarki kısmın inşaatının sürdüğünü kaydeden Altepe, Gökdere Geçidi, Samanlı ve Esenevler Kavşağı planlarının da uygulama için beklediğini hatırlattı.

    Başkan Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’nı batıdan doğuya kadar tamamladıktan sonra, bulvarı Acemler bağlantısı üzerinden Yunuseli Kanalı’yla Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yoluna aktaracaklarını söyledi. Yalova-Mudanya-İzmir bağlantı yolunun da Filament Kavşağı üzerinden Mudanya Yolu’na, Panayır Kavşağı’ndan da Yalova Yolu’na uzatılacağını ifade eden Altepe, “Yatırımlarımız hizmete girdiğinde, Bursa’nın merkezi büyük nefes almış olacak.” diye konuştu.

    Çelebi Mehmet Bulvarı’nın hizmete alınabilmesi için bugüne kadar 250 binanın kamulaştırılarak yıkıldığını, yolun Gökdere – Samanlı arasında kalan bölümünde de 100 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar