Bursa’nın rehabilitasyon merkezi olması yolunda ilk adım atıldı

Romatem, dünyanın en donanımlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanelerinden birini Bursa’da hizmete açtı. Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Bursa’nın ulusal rehabilitasyon merkezi olması yolunda ilk adımı bu hastane ile...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın rehabilitasyon merkezi olması yolunda ilk adım atıldı

Romatem, dünyanın en donanımlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanelerinden birini Bursa’da hizmete açtı. Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Bursa’nın ulusal rehabilitasyon merkezi olması yolunda ilk adımı bu hastane ile attıklarını, devamının geleceğini ve Avrupa’dan yüzde 30 oranda hasta kabul edeceklerini söyledi.

Dr. Köksal Holoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Küçükoğlu ve Romatem Genel Müdürü Dr. Ertunga Öney ile birlikte Bursa’da kurulan hastaneyi gazetecilere tanıttı. 75 milyon TL yatırımla hastaneyi kurduklarını belirten Dr. Holoğlu, 2005 yılında Samsun’da kurdukları Romatem’in, Türkiye’nin dört büyük şehrinde 325’i aşkın çalışanı ile 52 bin hastaya hizmet verdiğini kaydetti.

“BURSA ULUSAL REHABİLİTASYON MERKEZİ OLACAK”

En büyük hayalinin Bursa’nın ulusal rehabilitasyon merkezi olması olduğunu dile getiren Dr. Holoğlu, şöyle konuştu: “Rehabilitasyon artık o kadar önemli bir konu ki Türkiye şu anda 32 yaş ortalamasına sahip ama önümüzdeki 20 yıl içinde yaş ortalaması 40’ların üzerine çıkacak. Her yıl 150 bine yakın sadece yeni felçli vakası var. 2020 yılında 1,5 milyon sadece kısmi felç vakası olacak Türkiye’de ve bunlar içimizde yaşayacak. Her ailede kısmi felçli insan olacak, Allah korusun. Bunların tedavi olabileceği, içinde termalin de olduğu bir yer Bursa. Benim de hayalim ama Gökçen ailesinin de bir projesi var. Çalışıyorlar. Sanırım o hayalin içinde olacağız. Bursa’nın bir ulusal rehabilitasyon merkezi olması hayal olmaktan çıkacak. Bu birinci aşamaydı.”

Romatem’in kurulduğu bölgede kaplıcaların bulunduğunu, ayrıca şehirde birçok rehabilitasyon merkezi olduğuna dikkat çeken Holoğlu, rehabilitasyon merkezi ile aslında Bursa’nın bir kür merkezi olacağını ifade etti. Holoğlu, “Türkiye’nin kür merkezi olduğu zaman, şuanda turizm hedefleri de destekliyor projeyi, birçok otel açıldı. Uzun vadede buraya ciddi yabancı turistte gelecek. Yılda yaklaşık 150 milyar dolar Pazar var. Türkiye ise bundan 2-3 milyar dolar ve çok düşük.” diye konuştu.

“YÜZDE 30 KAPASİTE, YURT DIŞINDAN GELEN HASTALAR KULLANACAK”

Bu kadar teknolojinin bir arada olduğu dünyada başka bir hastane bulunmadığını belirten Holoğlu, hastane hakkında şu bilgileri verdi: “SGK anlaşmamız var. SGK’nın bize tanıdığı yasal farklarımızı alıyoruz. Burayı sağlık turizmi ile ilgili de pazarlıyoruz. Tahmin ediyorum yıl sonuna doğru yüzde 30 kapasitesi yurt dışından gelen hastalar tarafından kullanılacak. Yüksek teknolojili cihazları SGK karşılamıyor ama hastalarımızı faydalandırıyoruz. İsviçre’de bir rehabilitasyon hastasının günlük yatması 2 bin 500 Euro. Avrupa ortalaması 900 Euro civarında. SGK kapsamında olmayan bir hasta burada günlük 250 Euro'ya yatış ve tedavi görebiliyor. SGK hastaları daha ucuz hizmet alabiliyor.” Dr. Holoğlu, Romatem’in, yurt dışından gelecek hastalarla yılda 4 milyon dolarlık bir döviz girdisi sağlayacağını sözlerine ekledi.

Romatem Genel Müdürü Dr. Ertunga Öney ise Bursa Romatem’de, 4 profesyonel hidroterapi havuzu bulunduğunu, nöroloji, pediatri, ortopedi, kardiyo pulmoner ve spor yaralanmaları durumunda deneyimli uzmanlarla hizmet verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, çocuk yetişkin hastaların tedavisinde kullanılan son teknoloji cihazların da Türkiye’de ilk defa bu hastanede hizmete sunulduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar