Bursa’nın ilk kapalı atletizm pisti bakanlıktan onay aldı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından planlanan Bursa’nın ilk kapalı atletizm salonunun konsept projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın ilk kapalı atletizm pisti bakanlıktan onay aldı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından planlanan Bursa’nın ilk kapalı atletizm salonunun konsept projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm salonu olacak tesislerin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Dündar, yapılacak tesisle ilgili hazırladıkları konsept projelerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Dündar, Küçükbalıklı Mahallesi 11 Eylül Bulvarı üzerinde yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek tesis hakkında şu bilgileri verdi: “Seçim döneminde açıkladığımız 16 vizyon projemizden birisi olan Kapalı Atletizm Salonu, Bursa’nın ilk Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olacak. Sporcularımız yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesiste rahat bir şekilde antrenmanlarını yaparak müsabakalara hazırlanacak. Geleceğin şampiyon atletlerinin yetişeceği tesisle ilgili çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor.”

Yaptıkları yatırımlarla Osmangazili gençlerin son yıllarda Türkiye çapında birçok dereceye imza attığını ifade eden Dündar, “Ulusal anlamda yakaladığımız bu başarıları uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. İnşallah bu tesislerde yetişecek sporcularımız bizlere bu gururu yaşatacak, Türk bayrağını uluslararası müsabakalarda göndere çektirecekler. Bizler bir yandan şehri sağlıklaştırırken, bir yandan da geleceğimizi sağlıklı ve eğitimli bir nesille güçlendirmek istiyoruz. Küçükbalıklı bölgesinde hayat bulacak bu projemiz ile Bursa’ya atletizm dalında da şampiyon sporcular yetiştirmeyi ve Bursa'nın adını uluslararası müsabakalarla duyurmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar