Bursa’nın gururu bayan hentbolcular 1’inci lige ilerliyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, Bayanlar Hentbol 2’inci Ligi A Grubu’nu yenilgisiz lider olarak tamamlamayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’nın gururu bayan hentbolcular 1’inci lige ilerliyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, Bayanlar Hentbol 2’inci Ligi A Grubu’nu yenilgisiz lider olarak tamamlamayı başardı. Osmangazili hentbolcular, şampiyonluğun en büyük adayı olarak play-off’larda mücadele edecek.

Ligin son maçında Dikkaldırım Spor Salonu’nda İzmir Urla Belediye Gençlik Spor’u konuk eden Osmangazi Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, karşılaşmayı 45-26’lık skorla kazandı. Osmangazili hentbolcular bu galibiyetle birlikte Bayanlar Hentbol 2’inci Ligi A Grubu’nu yenilgisiz lider olarak tamamladı. Büyük bir başarı sergileyen ve normal sezonu 12’de 12 yaparak namağlup tamamlayan Osmangazili hentbolcular, play-off’larda Bayanlar Hentbol 1’inci Ligi’ne yükselebilmek adına mücadele verecek.

Türkiye Bayanlar Hentbol 1’inci Ligi’ne yükselebilmek için, 4-5-6 Mart tarihlerinde yarı final play-off karşılaşmalarında 8 takım ile mücadele edecek Osmangazi Belediyespor bayan hentbol takımı sporcuları, 19 sayı farkla kazandıkları Urla Belediye Gençlik maçı sonrası büyük mutluluk yaşadı. Maç sonrası şampiyonluk şarkıları eşliğinde yaşanan sevince, Osmangazi Belediyespor yöneticileri de katıldı.

Karşılaşmanın ardından sezon başından itibaren yenilgi yüzü görmeyen oyuncuları tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak spora yönelik önemli yatırımlar yapıyoruz. Bugünde bu yatırımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Tamamı altyapımızdan yetişen bayan hentbolcularımız büyük bir başarıya imza attı ve hiç yenilgi almadan normal sezonu lider tamamladı. Şimdi önlerinde play-off karşılaşmaları var. Sporcularımıza olan güvenimiz tam. Bu takımın play-off karşılaşmalarında da başarılı olacağına ve önümüzdeki yıl 1’inci ligde mücadele edeceğine yürekten inanıyorum. Hocalarını ve sporcularımızı, bize böyle bir sevinç yaşattıkları için kutluyorum.” dedi.

Bu başarının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Teknik Direktörler Osman Güner ve Sebahattin Çetin, “Bu başarı Osmangazi Belediyespor’un altyapısının başarısıdır. Bugün bizlere her türlü desteği veren Başkanımız Mustafa Dündar’ın, spora ve sporcuya verdiği emeğin karşılıksız kalmadığını görmekten son derece mutluyuz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar