Bursa'nın gelecek yılın başına kadar yetecek suyu var

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, barajlara hiç su girmese dahi 10 Ocak 2015 tarihine kadar su sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti. İkinci dönem il koordinasyon kurulu toplantısında su durumu hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'nın gelecek yılın başına kadar yetecek suyu var

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, barajlara hiç su girmese dahi 10 Ocak 2015 tarihine kadar su sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti. İkinci dönem il koordinasyon kurulu toplantısında su durumu hakkında bilgi veren Çetinavcı, korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

BUSKİ'nin 2014 yılı ilk altıayını kapsayan çalışmalarını hakkında bilgi veren Genel Müdür Çetinavcı, “Toplam 589 milyon liralık yatırımın, şu anda 225 milyon liralık kısmını gerçekleştirmiş durumdayız. 589 milyon 460 bin lira genel bütçemiz var. Bunun da 332 milyonu yatırım bütçesi. Bunun dağılımına bakıldığında 185’i kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su, 146’sı da içme suyu yatırımları. Özellikle bu yatırımlar içinde, yeni katılan bölgelerde var. Bunlara yönelik çalışmalar da var. 332 milyon liranın şu anda 137’si, haziran ayına ait hak edişlerin tamamı girmediği için mayıs sonu veya haziranın bir kısmı olmak üzere yüzde 41 oranında gerçekleşmiş durumda.” dedi.

'YAĞMUR YAĞMASA DA OCAK SONUNA KADAR SUYUMUZ VAR'

İçme suyu yatırımlarında planlanan 54 milyon 250 bin liralık yatırımın 41 milyon liralık kısmı olan yüzde 76’sının gerçekleştirildiğini aktaran İsmail Hakkı Çetinavcı, “Bugün Bursa’nın yer altı suyu kapasitesi 200 milyon metreküp. Doğancı Barajı'nın toplam hacmi 43 milyon metreküp. Nilüfer'in de aşağı yukarı 42 milyon metreküp dolayında. İkisinin toplamından daha çok yer altı suyu rezervi var Bursamız'da. Her iki barajımızda 2013 Aralık ile 2014 Ocak ve Şubat kurak geçmesine rağmen mayıs ve haziran ayı yağışlarıyla Doğancı Barajı'nın doluluk oranı yüzde 71,10, Nilüfer Barajı'nın ise yüzde 86. Aşağı yukarı 10 Ocak 2015’e kadar, şu anda hiç su girmemesi halinde suyumuz yeter.” şeklinde konuştu.

Bursa’nın bugünkü su durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren BUSKİ Genel Müdürü, ilin yüzde 90’ının Doğancı ve Nilüfer barajlarından, yüzde 10’unun da Uludağ’ın kuzey yamaçlarındaki muhtelif noktalarında bulunan 145 içme suyu kaynağından beslendiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar