Bursa'nın bilinen en eski köprüsü ağır tonajlı araç trafiğine kapatıldı

Bursa’nın bilinen en eski köprüsü olan ve Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun tarafından 14.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'nın bilinen en eski köprüsü ağır tonajlı araç trafiğine kapatıldı

Bursa’nın bilinen en eski köprüsü olan ve Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun tarafından 14. yüzyılda yaptırılan Hasköy Nilüfer Hatun Köprüsü, ağır tonajlı araç geçişine kapatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; 'korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı' kapsamında yer alan tarihi köprünün ulaşım ve güvenlik bakımından UKOME Kurulu’nda değerlendirildiği ve ağır tonajlı araç geçişine kapatılması, gerekli fiziki düzenlemelerin yapılması, trafik akışının düzenlenmesi yönünde kararlar alındığı ifade edildi.

UKOME’de alınan kararlar doğrultusunda tarihi köprüde ağır tonajlı taşıt geçişine engel olacak şekilde fiziki düzenlemeler yapılırken, ağır taşıt trafiği alternatif güzergah olarak Mudanya Yolu’na yönlendirildi. 14. yüzyılda Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun tarafından yaptırılan köprü, Nilüfer Deresi üzerinde Geçit Köyü’nün güneybatısında yer alıyor. Bursa’nın varlığını sürdüren en eski yapıtlarından ve bilinen en eski köprüsü olan Nilüfer Köprüsü, kesme taşlarla ve tuğla kullanılarak yapıldı. Köprü, biri büyük olmak üzere 4 sivri kemerden oluşmakta iken sonraki yıllarda dere yatağının dolması üzerine tuğladan 4 küçük kemer daha eklendi. CİHAN

Yorumlar