Bursalılar Bursa’da iş arıyor

Türkiye’nin önde gelen İK portalları arasında yer alan secretcv.com, Bursa’da yaşayan Bursalıların işsiz olduğunu ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Bursalılar Bursa’da iş arıyor

Türkiye’nin önde gelen İK portalları arasında yer alan secretcv.com, Bursa’da yaşayan Bursalıların işsiz olduğunu ortaya çıkardı. Elde edilen verilere göre, Bursa’da ikamet edip şehir dışında iş arayanların sayısı 75 bin 441.

secretcv.com Bursa Bölge Ofisi ile Güney Marmara bölgesinde istihdam piyasasının nabzını tutuyor. secretcv.com, 2006 yılında açılan Bursa ofisi ile Balıkesir, Eskişehir ve Kütahya’ya yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyor. secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Bursa Türkiye’nin ekonomik yapısı içerisinde çok önemli bir yere sahip. Türkiye’nin en büyük 4. sanayi şehri olan Bursa, gerek üretim gerekse istihdam açısından ülke ekonomisine büyük katma değer sağlıyor. Bu potansiyellerden yola çıkarak açtığımız Bursa ofisimiz ile 7 yıldır kentte istihdamı artırma misyonuyla hareket ediyor. Doğru adayla doğru firmayı online ortamda bir araya getiriyoruz.” dedi. secretcv.com’un, Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli, Denizli ve İzmir’de toplam 7 bölge ofisi bulunuyor. Veri tabanındaki 16,7 milyon CV ve 40 bin 500 üye firmasıyla secretcv.com, kurulduğu günden bu yana tüm Türkiye’de 620 bin kişiyi işe yerleştirdi.

Bursa bölgesindeki ekonomik hareketliliğin istihdam piyasasına da yansıdığını söyleyen Tütüncü, “Bursa bölgesinde secretcv.com’da kayıtlı 795 bin CV bulunuyor. Bu veritabanımızdaki CV’lerin yüzde 5’i demek. Son bir yılda Bursa’dan yapılan iş başvurularının sayısı ise 1 milyon 396 bin. Bu rakamlar bile Bursa’nın bizim için önemini ortaya koyuyor” dedi.

Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük 4. ili olan Bursa, iş arayanlar için de bir çekim merkezi. secretcv.com Genel Müdürü Tütüncü’nün paylaştığı verilere göre, secretcv.com’da Bursa’da ikamet edip şehir dışında iş arayanların sayısı yalnızca 75 bin 441. Bursa dışından şehre çalışmaya gelmek isteyenlerin sayısı 264 bin 315. Rakamları yorumlayan Tütüncü, “Bursalılar kentlerinde çalışmaktan memnun görünüyor. Örneğin İzmir gibi büyük şehirlerde iş arayanların şehir dışına, özellikle de İstanbul’a yöneldiğini görüyoruz. Bursa’da ise gelişmiş sanayi ve iş olanakları sayesinde durum tersine dönüyor. İş arayanlar başka şehirlerden Bursa’ya yöneliyor.” diye konuştu.

Bursa’da iş arayanların başvurularına sektörel olarak bakıldığında, yüzde 14,3 ile mağazacılık ve perakendeciliğin birinci sırayı aldığı görülüyor. Onu sırasıyla yüzde 8,7 ile otomotiv, yüzde 7,6 ile gıda takip ediyor. Bankacılık, tekstil ve sigortacılık da Bursa’da en çok başvuru alan sektörlerden. Bursa’daki iş ilanları arasında öne çıkan pozisyon ise mağazacılık ve perakendeciliğe paralel olarak satış temsilciliği. Bunun yanında ‘muhasebe sorumlusu’ ve ‘müşteri temsilcisi’ için yapılan başvurular da üst sıralarda yer alıyor. CİHAN

Yorumlar