Bursalılar bayram namazı için Ulu Camii'ne akın etti

Ramazan Bayramı tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye’de de kutlanıyor. Sabahın erken saatlerinde Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti. Tüm ülkede olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar Ulu Cami, Emir Sultan ve Yeşil Cami gibi...

Google Haberlere Abone ol
Bursalılar bayram namazı için Ulu Camii'ne akın etti

Ramazan Bayramı tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye’de de kutlanıyor. Sabahın erken saatlerinde Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti.

Tüm ülkede olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar Ulu Cami, Emir Sultan ve Yeşil Cami gibi Selatin camiler başta olmak üzere camilere akın etti. Ulu Camii’nde namazlarını kılan vatandaşlar tüm İslam aleminde mutluluk ve birlik temennisinde bulundu. İslam aleminin bayramını kutlayan Mahmut Gezgel, özellikle selatin camilerin sünnetin ruhuna uygun olduğu için Ulu Camii'ni tercih ettiğini belirterek, "İnşallah Gazze’nin üzerinde ki bu husumet dalgaları kalkar, bütün Müslümanlar bu vesile ile inşallah uyanırlar. Birlik ve beraberlik ümmet bilinci ile algılarlar. Rabb'im inşallah İslam ümmetinin üzerinde ki bütün bu kara bulutları dağıtır, birliğimiz, dirliğimiz olur inşallah." şeklinde konuştu.

Bayram namazı için özellikle İstanbul Başakşehir’den Bursa Ulu Camii'ne gelen Mustafa Akdağ da "İstanbul Başakşehir’den özellikle namaz kılmaya Ulu Camii'ne geldik. Bu mübarek günde bütün Filistin’deki kardeşlerimize Allah yardım etsin. Onların bayramını kutluyoruz." dedi.

Büyükleri ile birlikte bayram namazı için Ulu Camii'ne gelen minikler ise bayramın kendilerine el öpmeyi hatırlattığını belirterek, herkesin bayramını kutladı. CİHAN

Yorumlar