Bursalı vatandaşlar ilk teravih namazını açık havada tarihi Namazgah'ta kıldı

Bursa'da vatandaşlar ilk teravih namazını açık havada tarihi Namazgah'ta kıldı. Osmanlı Devleti'nin Bursa’yı fethinden sonra yapılan üstü açık mescitte, 600 yıl sonra teravih namazı kılınmaya devam edildi.Bu yıl yine Ramazan'ın ilk teravih...

Google Haberlere Abone ol
Bursalı vatandaşlar ilk teravih namazını açık havada tarihi Namazgah'ta kıldı

Bursa'da vatandaşlar ilk teravih namazını açık havada tarihi Namazgah'ta kıldı. Osmanlı Devleti'nin Bursa’yı fethinden sonra yapılan üstü açık mescitte, 600 yıl sonra teravih namazı kılınmaya devam edildi.

Bu yıl yine Ramazan'ın ilk teravih namazında müminler camilere koştu. Tüm İslam aleminde ve Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da Müslümanlar, ilk teravihinde Ulu Cami, Yeşil Cami ve Emirsultan gibi selatin camiler başta olmak üzere tüm camilere akın etti. Havaların da sıcak gitmesi nedeniyle Yıldırım ilçesinde bulunan vatandaşlar ise açık havada namaz kılmanın ayrıcalığını yaşamak için Namazgah'ta yaşadı.

Osmanlı zamanında ordunun sefere çıkarken ve seferden döndüğünde toplu halde namaz kıldığı üstü açık tarihi Namazgah Camii bu yıl da yine Ramazan'ın ilk teravih namazı için binlerce Bursa’nın akınına uğradı. Tarihi cami Büyükşehir Belediyesi ve mahalle muhtarı Nedim Serbestol’un çalışmaları sonucu 2011 yılında ibadete açılmıştı.

Atalarının geleneğini yaşatmak isteyen Bursalılar, Ramazan ayının ilk teravih namazında açık havada, ay ışığı altında namaz kılmanın hazzını yaşadı. Mihrap ve minberi mermer lahitlerden yapılan tarihi mescit, ses sistemi kurularak ışıklandırıldı. Tarih mekan, çınar ağaçlarının gölgesinde namaz kılma imkanı sağlıyor. Ramazan’ı yaz sıcaklarında geçirecek olan Bursalılar, açık alanda teravih namazı kılmak için tarihi meydana akın ediyor.

VATANDAŞLAR BURAYI TERCİH EDİYOR

Namazgah görevli imamı Salih Ateşçi, yeni bir Ramazan'a kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Şükürler olsun Mevlaya, yeni Ramazana kavuştuk. Yine açık havada namazımızı kılacağız. İnşallah İslam alemine hayırlı uğurlu olsun. İnşallah burada teravihlerimizi kılacağız. Yine bir ay boyunca buradayız. Mevla yardımcımız olsun. Atalarımız Osmanlı, burada namazını kılarak sefere çıkmışlar, buranın adı da oradan geliyor 'namazgah' olarak." dedi. Bu yıl da yine teravih namazlarını açık havada kılacaklarını söyleyen Ateşçi, vatandaşların da sıcak havalarda açık havada namaz kılmak için burayı tercih etiklerini aktardı. İmam Salih Ateşçi, Namazgah Cami imamına bu yıl da yine yardımcı bir imam verildiğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar ise hem tarihi yaşatmak hem de sıcak havalarda açık havada teravih namazı kılmak için Namazgahı tercih ettiklerini belirterek," Ramazanlar mübarek olsun, hayırlara vesile olsun. Açık havada cemaatle beraber namaz kılmak ne kadar güzel. Tüm cemaati Namazgah'a bekliyoruz. Huzur içinde Ramazan geçirmeyi Allah'tan diliyoruz." şeklinde temennide bulundu.

Babaları ile ilk teravih namazını Namazgah'ta kılmak için gelen minikler de, "Bu yıl ilk teravihi burada kılacağız. Babamla geldik, her sene burada kılıyoruz. Hem açık hava hem de geçmişten Osmanlı ordusunun burada namaz kılmasından dolayı Namazgahı seviyorum." şeklinde duygularını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar