Bursalı sanayiciler, üniversite ve KOSGEB ile işbirliğini artıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa sanayicisi için Uludağ TTO ile KOSGEB’in 2014 yılında işbirliğini artıracağını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Bursalı sanayiciler, üniversite ve KOSGEB ile işbirliğini artıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa sanayicisi için Uludağ TTO ile KOSGEB’in 2014 yılında işbirliğini artıracağını kaydetti. Duran, "Teknoloji Transfer Ofisimiz’in hizmetleri, KOSGEB’in tematik programları için uyumludur ve bu nedenle proje başvurularında hizmet veren kurum olarak projelerde yer alacaktır. Böylecek, Uludağ TTO; üniversite-sanayi işbirliğinin artmasının en somut örneklerini verecektir." dedi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve KOSGEB yetkililerinin yaptığı toplantıda konuşan İlker Duran, Uludağ TTO’nun üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmenin yanı sıra Bursa’nın bilimsel birikiminin ekonomik değere dönüşmesini sağlama misyonuyla hareket ettiğine işaret etti. Duran şunları kaydetti: "Yıllardır, üniversitelerde üretilen ve bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulmamasından şikayetçiydik. Odamız’ın Uludağ TTO’da aktif olarak temsil edilmesiyle teori ve pratik doğru zeminde buluşmuştur. KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı ile TTO’nun mentör havuzu çalışmalarında işbirliğiyle kısa zamanda önemli başarılar elde edilebilir. Uludağ TTO’nun Yeşil Cadde Projesi ile kümelenme çalışmaları KOSGEB’in Tematik Proje Destek Programı ve İşbirliği Güçbirliği Proje Desteği tam örtüşmekte…Aynı zamanda TEKMER’in kurulması ve hayata geçirilmesi de yine 2 kurumun 2014 yılında ortaklaşa yapacakları projeleri arasında yer alıyor. 2014 yılından itibaren KOSGEB’le işbirliğini artırarak, kente fayda sağlayacak projeler üretilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında proaktif bir anlayışı hakim kılacağız."

Özellikle inovasyon konusunda TTO’nun etkinliğinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Duran, BTSO çatısı altında çalışmaları hız kazanan kümelenme çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verdi. Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması ve akademik girişimciliğin teşvik edilmesiyle Uludağ TTO ve KOSGEB’in işbirliği yapabilecekleri alanların masaya yatırıldığı toplantıya, Uludağ TTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, BTSO ile Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran’ın yanı sıra, KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Zeynep Kahveci, Ulutek Genel Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Arslan, Uludağ TTO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Durmuş ve Uludağ TTO Yöneticisi Fatih Yalınbaş katıldı. CİHAN

Yorumlar