Bursalı Mevleviler Saraybosna’da

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Saraybosna’da gerçekleştirdiği sema gösterisiyle gönülleri fethetti.

Google Haberlere Abone ol
Bursalı Mevleviler Saraybosna’da

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle büyük bir coşkuyla karşılanan Bursalı semazenler, Saraybosna’da büyük ilgiyle karşılandı.

    Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde gerçekleşen ilk programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra öğretim görevlileri, bürokratlar ve çok sayıda yerel davetli katıldı. İkinci program Uluslararası Saraybosna Milli Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilirken, bu programa başta Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Vali Güngör Azim Tuna ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

    Burada bir konuşma yapan Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türkiye'den gelen misafirleri Bosna'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Güngör Azim Tuna ise "Bosnalı kardeşlerimizle böyle güzel bir organizasyonda buluştuğumuz için çok mutluyuz. Acılarımız sevinçlerimiz ortak. Ortak kültür mirasımızı daha da geliştirmek, çocuklarımıza emanet etmek ve gelecekte onların dostluklarını pekiştirmek için bugünden hepimize düşen çok önemli görevler var." diye konuştu.

    Konuşmasında "Büyük Türk düşünürü Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'den hepinize selam getirdik" diyen Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise davetlilerden büyük alkış topladı.

    Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ programın sonunda Saray Bosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca'ya gecenin anlam ve önemine atfen mesnevi hediye etti. Özbağ ayrıca Saray Bosna Mesudiye Tekkesi şeyhi Dr. Kazım Hacı Meylic'e de Sikke hediye etti. Salonu dolduran davetlilerin kimi zaman gözyaşlarını tutamadığı sema programı coşkulu anların yaşanmasına sahne oldu.

Yorumlar