Bursalı genç mucitler Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'na hazırlanıyor

MEF Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve fen bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmeyi amaçlayan ‘23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’ için geri sayım başladı....

Google Haberlere Abone ol
Bursalı genç mucitler Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'na hazırlanıyor

MEF Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve fen bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmeyi amaçlayan ‘23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’ için geri sayım başladı.

Bu yıl 14 Mayıs – 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEF Okulları’nın İstanbul Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan uluslararası organizasyonda Bursa’yı üç farklı okuldan dört lise öğrencisi temsil edecek. Yapılan ön eleme sonucunda Gemlik Hisar Anadolu Lisesi, Nilüfer IMKB Fen Lisesi ve Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi’nde okuyan genç mucitler fizik, kimya ve biyoloji alanlarında hazırladıkları projelerle yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, enerji santrali oluşturulmasından akıllı etiket üretimine, holografik 3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar özellikle sağlık, sürdürülebilirlik, ekoloji, teknoloji, savunma sanayii ve alternatif enerji gibi konularda birbirinden ilginç projeler katılacak.

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Hırvatistan, İsviçre, İsveç, Kanada, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkmenistan ve Ukrayna’nın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 162 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplam 89 proje ile yarışacak.

Yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecek.

CİHAN

Yorumlar