Bursalı çiftçilerden buruk kutlama

Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanan 14 Mayıs, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle Bursa’da buruk kutlandı. Bursa Ziraat Odaları tarafından düzenlenen anma çerçevesinde tarihi Heykel’deki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu....

Google Haberlere Abone ol
Bursalı çiftçilerden buruk kutlama

Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanan 14 Mayıs, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle Bursa’da buruk kutlandı.

Bursa Ziraat Odaları tarafından düzenlenen anma çerçevesinde tarihi Heykel’deki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Buruk bir ortamda gerçekleşen çelenk sunma töreninde Soma’da hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çelenk sunumunun ardından yapılan basın açıklamasında ise bu yaslı günde olumsuzluklardan hiç bahsedilmeyerek, yalnızca son yıllarda atılan olumlu adımlardan bir kaz örnek sunuldu.

Basın açıklaması yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Çelik, öncelikle Soma’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır dileğinde bulunurken, "Dün Soma’daki kaza nedeniyle ölen vatandaşlarımızın yası bizi üzdü. Dolayısı ile bugünü biraz buruk kutluyoruz. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın bir çoğu da tarım kesiminden olduğu için acımız daha da büyük. Dolayısı ile ben bugün hem üzüntümüzü bildirirken, hem de bu basın toplantımızı kısa tutup, sade olumlu yönlerden bahsetmek istiyorum." dedi.

Ali Çelik, ardından "Son on yılda 50 yıldır çıkarılmamış Tarım Kanunu, ziraat odaları kanunu, birkaç gün önce çıkarılan toprak koruma ve işletme kanunu, basınçlı sulama verilen faizsiz krediler, Güneydoğu’da yapılan arazi toplulaştırılması, okul sütü projesi, süt ve buğdaydaki müdahale kurumu kurulmasını, KOP, DAP ve GAP’ta ki sulama yatırımlarının ağır gitmesine rağmen Ziraat Odaları olarak olumlu ve takdirle karşılıyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar