Bursagaz'dan öğrencilere yatırım

Bursagaz, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojileri Bölümü öğrencilerine bu kez ‘Doğal gaz Acil Müdahale’ ve ‘Doğalgaz Şebekesi Bakım...

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz'dan öğrencilere yatırım

Bursagaz, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojileri Bölümü öğrencilerine bu kez ‘Doğal gaz Acil Müdahale’ ve ‘Doğalgaz Şebekesi Bakım Faaliyetleri’ konularında eğitimler verildi.

Bursagaz İşletme ve Bakım Müdürlüğü çalışanları, tarafından Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojisi Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri ile bakım arıza ve onarım dersi kapsamında doğal gaz acil müdahale ve şebeke bakım deneyimlerini paylaştı. Bursagaz Şebeke Kontrol ve Ölçüm Birim Yöneticisi Melih Çetinkaya ile Bakım Sorumlusu Murat Fındıklı tarafından verilen eğitim kapsamında; 5 hafta boyunca süren derslerde doğalgaz acil müdahale ihbarları ve işletme faaliyetleri ile birlikte doğal gaz şebekesi bakım süreçleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler aktarıldı. Toplamda 27 öğrencinin katıldığı eğitim sonunda yapılan sınavın sonuçları ise öğrencilerin 2’nci sınavı olarak not baremine eklendi.

Çetinkaya, Bursagaz olarak sosyal sorumluluk projelerine olabildiğince destek olmaya çalıştıklarını belirterek, şirket olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitime yatırımı büyük ölçüde önemsediklerini kaydetti. Üniversite öğrencilerine okulda gördükleri eğitimlerin yanı sıra kendi saha tecrübelerini paylaşarak onları doğalgaz sektörüne hazırlamaya çalıştıklarını aktaran Çetinkaya, üniversite - özel sektör işbirliğinin en önemli adımının teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimin de yapılması gerektiğini vurguladı. Çetinkaya, iş hayatındaki bilgi birikimlerini daha yetkin insan kaynağı yetiştirmeye yardımcı olmak için paylaşmaya her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Bursagaz şebeke bakım faaliyetleri hakkında ders veren Bursagaz Bakım Sorumlusu Murat Fındıklı ise özellikle 5 hafta okulda süren ders programının sonrasında Bursagaz tesislerine düzenlenen teknik gezi ile öğrencilerin anlatılan konuları pekiştirerek, iş hayatı öncesi çok büyük bir tecrübe kazandıklarını ifade etti. Bursagaz olarak bilgi paylaşımına büyük önem verdiklerini kaydeden Fındıklı, bu tür eğitim programlarını her dönem sürdürmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar