Bursagaz EGD, 2013 yılında eğitime destek

Bursagaz, bünyesinde barındırdığı Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD) eliyle düzenlediği proje ve etkinliklerle eğitime destek oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz EGD, 2013 yılında eğitime destek

Bursagaz, bünyesinde barındırdığı Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD) eliyle düzenlediği proje ve etkinliklerle eğitime destek oluyor.

    Kurulduğu 2005 yılından bu yana Bursa’ya yarar sağlayan çok sayıda faaliyetler gerçekleştiren Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, gerek çalışanlarının maaşlarından gerekse kurumdan ayrılan bütçe ile çalışmalarını sürdürüyor.

    Bursagaz EGD, bu kapsamda 2013 yılında birçok başarılı çalışmanın daha altına imza attı. Köy okullarının yenilenmesinden ihtiyacı olan öğrencilere burs imkanı sunmaya kadar eğitim için gerekli olan her desteği sağlayan Bursagaz EGD, 2011 yılında başlattığı ‘Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım’ projesi ile engelli öğrencilerin sağlıklı bir sınıf ortamında eğitim almaları için ilk aşamada 45 özel eğitim sınıfı açtı. Projenin ikinci aşamasında ise bu yıl 16 eğitim sınıfını daha eğitime kazandıran Bursagaz EGD, bu proje kapsamında toplam 100 özel eğitim sınıfına ulaşmayı hedefliyor.

    Spor alanında da gençlere ihtiyacı olan desteği veren Bursagaz EGD, kurduğu basketbol kulübü ile basketbola ilgi duyan gençleri yetiştirmeyi amaçlıyor. Çeşitli özel günlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerle köy okullarını yenileyen Bursagaz EGD, öğrencilerin ihtiyacı olan okul kitaplarını da temin ederek okulların kütüphanelerini yeniliyor.

    Bursagaz EGD Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, eğitimin ihmal edilmemesi gereken alanlardan biri olduğunu ifade etti. EGD’nin eğitim alanında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Çerçi, geleceğe yapılacak tek yatırım kaynağının eğitim olduğunu söyledi. Çerçi, 2014 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Bir çocuğumuzun dahi yüzünün gülmesi bizim için yeterlidir diyen Çerçi, öğrencilerin her kademede başarılı olabilmeleri adına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar