Bursagaz, bir okula daha kütüphane kazandırdı

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), bu kez Yıldırım Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na bir kütüphane kazandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bursagaz, bir okula daha kütüphane kazandırdı

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), bu kez Yıldırım Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’na bir kütüphane kazandırdı. Tamamı Bursagaz EGD aracılığıyla oluşturulan okul kütüphanesinin açılışı, Kütüphaneler Haftası’nda yapıldı. Eğitime yeni başlayan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmaya ilk olarak kütüphaneden başlayan EGD yönetimi, okulun özel eğitim sınıfı oluşturulması yönündeki taleplerini de değerlendireceklerini belirtti.

Okulda düzenlenen kütüphane açılış programında, Kütüphane Haftası için hazırlanan öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudu. Kutlama programının ardından konuşan Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, "Okuma alışkanlığının daha küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırılması gerekiyor. Biz de buna bir nebze destek olmak amacıyla yeni açılan okulumuza bir kütüphane kazandırılması konusunda okul müdürümüzün yaptığı çağrıyı yerine getirmeye çalıştık." dedi.

Okumanın, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu olduğunu dile getiren Çerçi, şunları dile getirdi: "Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi yetişmiş olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar. Mümkün olduğunca hem kütüphanelerden yararlanma yoluna gidelim hem kütüphaneleri tanıtalım hem de kütüphanelerin zenginleşmesi için gerekli bağış ve yardımı yapalım. Kütüphanelerimizi zenginleştirerek daha fazla kaynağa ve bilgiye ulaşılmasında aracı görevini üstlenelim."

Gerçi, Bursagaz çalışanlarının eliyle kurulan ve bütçesini yine çalışanların ve Bursagaz’ın desteği ile çalışmalarını sürdüren dernek vasıtasıyla 100’e yakın okulda çeşitli faaliyetler yaptıklarını dile getirdi.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Göz de dernek başkanına, Bursagaz’a ve yöneticilerine teşekkür etti. Kitabın önemine değinen Göz, kütüphanenin gerekliliklerinden bahsetti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Yörük ise okullara yaptığı yatırımlar ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Kütüphanesi’nin oluşturulmasında büyük emeği olan Bursagaz EGD’ye teşekkürlerini iletti.
CİHAN

Yorumlar