Bursa'dan Bosna'ya 2 TIR yardım yola çıktı

Son 120 yılın en büyük doğal afetini yaşayan Bosna Hersek'e yardımlar sürüyor. Hayırseverlerin katkısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bosna’ya çekyat, yatak ve battaniyeden oluşan 2 TIR yardım gönderdi. Yardım TIR’ları Merinos Atatürk...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'dan Bosna'ya 2 TIR yardım yola çıktı

Son 120 yılın en büyük doğal afetini yaşayan Bosna Hersek'e yardımlar sürüyor. Hayırseverlerin katkısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bosna’ya çekyat, yatak ve battaniyeden oluşan 2 TIR yardım gönderdi.

Yardım TIR’ları Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Kompleksi’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek’te yaklaşık 1 milyon kişinin evsiz kaldığına dikkat çekti. 160 çekyat, bin battaniye ve 100 yataktan oluşan 2 TIR malzemeyi bölgeye gönderdiklerini belirten altepe şunları kaydetti: "Şimdiden sonra da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yardımlarımız sürecek. Bölgeye TIR göndermeye devam edeceğiz. Teknik ekiplerimiz de bölgeye gidiyor. Yapılan çalışmalarla birlikte Bosna Hersek’in tüm şehirlerine yardım eli uzatabilmek için Marmara Belediyeler Birliği’ni de devreye soktuk. Öğleden sonra da Marmara Belediyeler Birliği’nde basın açıklamasıyla yardımları açıklayacağız. Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan kriz merkezine bu yardımlar şikdiden bildiriliyor ve ulaştığında da ilgili yerlere teslim edilecek. Diğer illeri de Marmara Belediyeler Birliği’ndeki belediyelere paylaştıracağız. Amacımız Türkiye’nin dostluğunu zor günde göstermesi. Bosna için ne yapsak azdır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yardımlarımızı Olovo’ya göndereceğiz. Osmangazi Belediyesi de Doboy’a yardımları gönderecek."

Konuşmanın ardından TIR’lar yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar