Bursa’daki Gençlik Merkezi temsilcilerine eğitim verildi

Bursa’da 17 ilçeye kurulan Gençlik Merkezleri’nde belirlenen 350 gençlik temsilcisi için Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısı yapıldı. Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere, ilçelerden...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’daki Gençlik Merkezi temsilcilerine eğitim verildi

Bursa’da 17 ilçeye kurulan Gençlik Merkezleri’nde belirlenen 350 gençlik temsilcisi için Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısı yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere, ilçelerden gelen lise, ortaokul, üniversite, sivil toplum kuruluşu, yurt, kurs ve spor kulübü temsilcileri katıldı. Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Süleyman Şahin, şunları dile getirdi: “Medeniyet değerlerimizle, Mevlana’nın sevgisiyle, Hacı Bektaş Veli’nin sevgisi ve hoşgörüsüyle donanan bir gençlik bizim medeniyetimizde ‘Yaradılanı Sev Yaradan Ötürü’ düsturunu benimsemiş, özümsemiş bir gençlik bütün dünyaya ışık tutacaktır. Bu nedenle sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Sizler inşallah bu ışığın Bursa’dan ve Türkiye’den bütün gençlere yansımasını sağlayacaksınız. Buradan büyük bir ateş yakılıyor. Ve bu ateşte meşaleleri ilk taşıyan sizler olacaksınız. İnşallah bu görevimizi en güzel şekilde, ilk etapta hedeflediğimiz 150 bin gence götürerek yerine getireceğiz.”

Sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü topluma vermek gerektiğini ifade eden Şahin, “Çevresine, ailesine, topluma saygılı ve ülkesinin geleceğini dert edinen gençlik arzu ediyoruz. İnşallah bunun öncüsü olacaksınız. Çalışmalarımızda bize destek veren bütün kurumlara çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“MANEVİ DEĞERLER İHMAL EDİLMEMELİ”

Toplantıda ‘Gençlik ve Mana Değerler’ konulu bir sunum yapan Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Söyler, yaşam süresi içerisinde en önemli dönemin gençlik olduğunu vurguladı.

Söyler, şu uyarıları yaptı: “Gençleri önemseyen Peygamberimiz ‘gençlerin hakikatleri öğrenmeye, gerçekleri kabul etmeye müsait kalpleri vardır. Ben İslam’ı anlatmaya başladığımda beni ilk dinleyenler, anlayanlar ve bana iman edenler gençlerdir. Bana itiraz edenler yaşlılar oldu’ demiştir. Onun için gençlerin dinlenilmesi, anlaşılması, fikirlerine ve duygularına önem verilmesi bizzat sevgili Peygamberimiz tarafından da bizlerden istenmiştir. Bugün maddi, rasyonel ve faydacı değerler gençlere sunuluyor. Para, makam insanı mutlu etmeye yetmiyor. Manevi, insani değerlerin, vicdanı, ahlaki gelişimin ihmal edilmesi sonucu mutsuz, huzursuz ve asla tatmin olmayan bir neslin yetişmesine sebep olmaktadır. Onun için gençlerimize sağlam bir inanç, itikat ve mana değerlerini kazandırmak gerekiyor.”

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici ise gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “30 milyonluk bir gençlik var. Peki bu gençliğimize değerlerimizi öğretebiliyor muyuz? Onları geleceğe hazırlayabiliyor muyuz? Eğer bu gençliğe değerlerimizi vermezsek bu nesli kaybederiz. Bu gençlerimizi yetiştireceğiz. O nedenle bize düşen görev neyse sonuna kadar yapmak zorundayız.”

Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da başta zararlı alışkanlıklar olmak üzere birçok sorun yaşandığını, gençlerin bu tür çabalarla zararlı alışkanlıklardan korunabileceğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar