Bursa'da yaz spor okulları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyespor tarafından her yaz ortaöğretim döneminin bitmesinin ardından gerçekleştirilen yaz spor okulu eğitimleri, Fethiye Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle başladı. Yaz spor okullarının açılış töreninde konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da yaz spor okulları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyespor tarafından her yaz ortaöğretim döneminin bitmesinin ardından gerçekleştirilen yaz spor okulu eğitimleri, Fethiye Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle başladı.

Yaz spor okullarının açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen dönem Büyükşehir Belediyesi olarak 154 spor tesisine imza attıklarını ifade etti. Altepe, "Bursa’nın spor kenti olma yolunda vermiş olduğumuz sözlerin hepsini yerine getiriyoruz. Bizim bu doğrultuda öncelikli hedefimiz sporda altyapıyı güçlendirmek. Yapmış olduğumuz bu 154 tesis ile altyapıda mücadele eden sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz. Altyapıyı önceliğimiz haline getirerek bu tesisleri onlara kazandırıyoruz. Bu sayede Bursamız sporda marka kent olma yolunda adım adım ilerliyor. Çıta gün geçtikçe daha da yükseliyor." dedi.

Yaz spor okullarının çocukların gelişimi açısından önemli olduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti: "Öğretim yılının bitmesiyle birlikte düzenlenen spor yaz okulları öğrencilerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi açısından önem arz ediyor. Biz istiyoruz ki çocuklarımız boş yerlerde zaman harcamasınlar spora yönelsinler. Bu noktada onlara spor branşlarını sevdirerek bu tür faaliyetleri organize ediyoruz. Onları gelecekte ülkemizi başarıyla temsil eden önemli sporcular olarak görmek istiyoruz."

Bursa’nın ismini dünyaya duyurmanın başında sporda elde edilecek başarıların olduğunu ifade eden Altepe, bu tür organizasyonların sporda başarıyı tetiklediğini ve dünya markası sporcuların bu şekilde ortaya çıktığını belirtti. Uluslararası müsabakalarda ve olimpiyatlarda şampiyon sporcuların yetişmesi için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Altepe, yaz spor okuluna katılan öğrencileri tebrik etti.

Yaz spor okullarının yüzme branşının açılışı da Havuzlukpark’ta yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından küçük yüzücüler havuzla buluştu. Eylül ayına kadar 3 dönem halinde yapılacak yüzme kurslarının ilk dönemine bin 100 öğrenci sporcu katıldı. Yaz spor okulları kapsamında jimnastik, voleybol, basketbol, tenis, karate, masa tenisi, izcilik, yelken, yüzme ve satranç branşlarında bu yaz 5 bin öğrenci sporcuya ulaşılması hedefleniyor.

CİHAN

Yorumlar