Bursa’da ‘Temaşa-i Ramazan’ coşkusu başlıyor

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Temaşa-i Ramazan’ programı hazırladı. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da ‘Temaşa-i Ramazan’ coşkusu başlıyor

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Temaşa-i Ramazan’ programı hazırladı.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan programı, Merinos Park’taki Gölpark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da özel programlarla farklı ve anlamlı bir atmosferde yaşanacağını söyledi. ‘Temaşa-i Ramazan 2014’ etkinlik programını kamuoyuyla paylaşan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Ramazan ayı, maddi ve manevi tüm güzellikleri ailemiz ve sevdiklerimizle paylaştığımız bir ay. Yardımlaşma ve paylaşma duygularının arttığı Ramazan ayı, dostlukları ve kardeşliği de pekiştiriyor. Bursa olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve ilçe belediyelerimizle bu yıl da Ramazan ayının tüm renkleriyle yaşanması için gereken çalışmaları gerçekleştirdik. Ramazan ayının kendine has kültürünü zenginleştirerek Bursa’da bu ayı daha da anlamlı kılmayı istedik."

HANGİ SANATÇILAR GELECEK?

Başkan Altepe, Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin Merinos Park’ta gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Bursa, bu Ramazan’da da Türkiye’nin en sevilen isimlerini ağırlayacak. Ramazan ayında vereceği konserler için Türkiye´ye gelen Lübnan kökenli İsveçli Müslüman şarkıcı, söz yazarı ve müzik yapımcısı olan Maher Zain, albümlerindeki Türkçe, Arapça ve İngilizce şarkılarını Bursa’da seslendirecek. Türk asıllı müzisyen Mesut Kurtiş sufi müziğin en güzel örnekleriyle Bursa’da olacak. Mustafa Ceceli, Nev, Uğur Işılak, Ayna, Sinan Özen, Murat Göğebakan, Şükriye Tutkun, Orhan Ölmez, Fatih Kısaparmak, Orhan Hakalmaz, Hüsnü Şenlendirici, Mithat Körler ve Özgür Eren gibi Türkiye’nin severek dinlediği sanatçılar bir ay boyunca Bursalılarla buluşacak." dedi.

Ramazan ayına şiir dinletilerinin de renk katacağını anlatan Altepe, "Usta yorumcu Uğur Aslan’dan şiirler dinleyeceğiz. İlahi ve ezgilerin vazgeçilmez isimleri Sedat Uçan, Grup Dergâh, Ubeydullah Sezikli Bursa’da olacak. Hoş sohbetiyle ekranların sevilen yüzü İkbal Gürpınar, Yavuz Bahadıroğlu ve Erkan Şamcı gibi konuklarıyla çarşamba akşamları sevenleriyle birlikte olacak." şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, programda yerel tasavvuf müziği sanatçılarına da yer verdiklerini belirterek Sinan Topçu, Veysel Bilen ve Mesut Yavaş’ın tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sunacağını söyledi. Aynı zamanda Ramazan ayı boyunca gazeller, kasideler, naatlar ve ilahilerin seslendirileceği, sema töreni eşliğinde icralarının yapılacağı konserlerin de sahneleneceğini anlatan Altepe, Kadir Gecesi özel programında da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf müziğinin nadide örneklerinden hazırlanmış repertuvarın yanı sıra hanendeler ve sazendeler eşliğinde meydan zikri ve semazenler eşliğinde mevlevi ayininin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Her perşembe değerli hafızlardan Kur'an-ı Kerim ziyafetinin yaşanacağı programda ayrıca Yunus Balcıoğlu ile Ramazan Sohbetleri’nde Mustafa Akgül, Mim Kemal Öke ve Ali Rıza Demircan konuk olacak. Her cuma ‘Ramazanda Sağlık’ programlarıyla konusunda uzman doktorlar halkı aydınlatacak, Prof. Dr. Ahmet Maranki sağlıklı yaşam ve şifalı bitkiler konusunda bir program gerçekleştirecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi koroları da konserleriyle Ramazan ayında sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul’daki Ramazan programının usta ismi Hüseyin Goncagül bu yıl Bursa’da Temaşa-i Ramazan sahnesinde olacak. Goncagül, neşeli sunumları, farklı tiplemeleri, birbirinden eğlenceli yarışmaları, fıkra ve hikâyeleri şaşırtıcı gösterileriyle 7’den 77’ye herkese renkli bir ay yaşatacak. Aynı zamanda orta oyunu, meddah, sihirbaz gösterileri de vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatacak. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer haricindeki 14 ilçede de Büyükşehir Belediyesi’nin Temaşa-i Ramazan etkinlikleri kapsamında konserler, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun gösterileri ve çeşitli programlar gerçekleştirilecek.

Başkan Altepe, Ramazan boyunca her yıl olduğu gibi aşevi geleneğinin de yaşatılacağını belirterek, "Emirsultan Meydanı ile Fevzi Çakmak katlı otoparkının yanı sıra diğer ilçelerde de aşevleri kurulacak. Her gün toplam 6 bin kişiye günlük yemek hizmeti verilecek. Öte yandan bu yıl yaklaşık 30 bin aileye de erzak yardımı yapılacak." dedi. Vatandaşları Ramazan ayını doya doya yaşamaya davet eden Başkan Altepe, Ramazan ayının Bursa’da birlik ve beraberlik içinde yaşanması dileğinde bulundu.

Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan da Temaşa-i Ramazan programının hazırlık sürecini anlattı. Sanatçı Hüseyin Goncagül ise Ramazan ayının önemine işaret ederek, bu yıl Bursa’da Ramazan ayını yaşayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Temaşa-i Ramazan 2014 programına 'www.bursakultur.com' adresinden ulaşılabilir. CİHAN

Yorumlar