Bursa’da sağanak yağış etkisini artırdı

Bursa’da dün geceden itibaren başlayan sağanak yağış, etkisini sabaha doğru arttırdı. Yağmur özellikle ulaşımda aksamalara sebep oldu.Yağmurdan dolayı kentte trafik ağır bir şekilde ilerlerken, vatandaşlar da yer yer zor anlar yaşadı....

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da sağanak yağış etkisini artırdı

Bursa’da dün geceden itibaren başlayan sağanak yağış, etkisini sabaha doğru arttırdı. Yağmur özellikle ulaşımda aksamalara sebep oldu.

Yağmurdan dolayı kentte trafik ağır bir şekilde ilerlerken, vatandaşlar da yer yer zor anlar yaşadı. Köprü altı, bina dibi ve duraklara sığınan vatandaşlar yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise hızlı adımlarla varacağı yere ulaşmaya gayret etti. Bu arada kuraklık nedeniyle kuramaya yüz tutan Gökdere’de sular belirgin bir şekilde artması dikkati çekiyor.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre; Marmara ve İç Ege'de bu gün kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, dün geceden itibaren başlayan ve bu günde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara Bölge geneli, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla ve Eskişehir ile İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, sağanak yağışlarla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi) karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

CİHAN

Yorumlar