Bursa'da okul öncesi eğitimi iyi yolda

Bursa’da okul öncesi eğitimi, Vardar Anaokulu'nda masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, okul öncesi eğitim alan öğrencilerin daha başarılı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da okul öncesi eğitimi iyi yolda

Bursa’da okul öncesi eğitimi, Vardar Anaokulu'nda masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, okul öncesi eğitim alan öğrencilerin daha başarılı olduğunu söyledi. İldeki okul öncesi eğitimin genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Mustafa Bilici, birçok anaokulunda öğrenci sayısının istenen seviyeye ulaştığını söyledi.


Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Mustafa Bilici, “Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmıştır. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yürük, toplantıda, Bursa okul öncesi eğitim istatistiklerini paylaştı, ardından okullarda gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.

CİHAN

Yorumlar