Bursa'da ‘öğrenme şenliği’ coşkusu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Öğrenme Şenliği açılış töreniyle başladı. Kent Meydanı'nda yapılan törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da ‘öğrenme şenliği’ coşkusu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Öğrenme Şenliği açılış töreniyle başladı.

Kent Meydanı'nda yapılan törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Ergin ile çok sayıda davetli katıldı.

Şenlik kapsamında kent meydanına çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından farklı meslek alanlarında stantlar açıldı. Folklor gösterileriyle yapılan şenliğin açılışında Olgunlaşma Enstitüsü tarafından da defile düzenlendi. Defilenin sonunda Türk bayrağından oluşan tasarım, izleyicilerden alkış aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Başkanı Uğur Ergin, bu tür organizasyonların vatandaşlarda öğrenme fırsatları konusunda istek uyandıracağına dikkat çekerek, "Hayat boyu öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak için yeni yollar aranmalı. Hayat boyu öğrenmeye tutumların değişmesi sağlanmalıdır. Farklı hayat boyu öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, mevcut koşullar değerlendirilmeli. Farklı kurumlar, sektörle ortaklık ve işbirliği oluşturulmalıdır. Hızla değişen toplumlarda hayat boyu öğrenme, iş gücü piyasasına dahil olabilme açısından son derece önemlidir" şeklinde konuştu. Vali Münir Karaloğlu, çağımızda bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğuna değinerek, "Bizim inancımızda 'beşikten mezara kadar ilim tahsil edin' emri var. Öğrenmenin yaşı yok denir hep bizde. İnsan her çağda kendisini yenilemeli ve yeni şeyler öğrenerek yaşamını kolaylaştırmalıdır." ifadesini kullandı.

Hayat boyu öğrenmede eğitimi zevkli hale getirmenin önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de “Biz öğretmenler eğitimi zevkli hale getirdiğimizde tüm Türkiye kaliteli yaşam konusunda kendisini geliştirecek, değiştirecek ve dünya ile ilgili yarışmalara katılacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar